Ce fac membrii familiilor regale cu banii lor (Galerie foto)

Duminica, 11 Martie 2012, ora 22:35
4013 citiri
Ce fac membrii familiilor regale cu banii lor (Galerie foto)
Foto: Arhiva

Puterea si banii, atribute la care orice om jinduieste in secret sau nu, sunt detinute de multi dintre membrii familiilor regale din lume. In afara de faptul ca unii doneaza in scopuri caritabile, se stie prea putin despre cum isi cheltuiesc acestia banii.

Business Insider trece in revista o parte din averile celor cu sange albastru, dezvaluind si pasiunile acestora, devoratoare de bani.

Astfel, Bhumibol Adulyadej, regele Thailandei, cu o avere de 30 de miliarde de dolari, conform Forbes, este cel mai bogat monarh din lume.

Printre averile sale se numara si 3.500 de acri din Bankok, dar si o "flota" de trei aparate aeriene, printre care un Boeing 737-800 si un Airbus A319. Monarhul mai detine si doua limuzine facute la comanda.

Tot el este in posesia unuia dintre cele mai ravnite diamante din cate exista, Golden Jubilee, de 545,67 de carate, daruit acestuia cu ocazia aniversarii a 50 de ani pe tron. Bijuteria a fost binecuvantata de insusi Papa si se afla in Palatul Regal, facand parte dintr-o vasta colectie.

Mai mult, se pare ca Adulyadej are de gand sa transforme unul dintre districtele cunoscute pentru shopping din Bangkok in Champs-Elysees of Asia.

Hassanal Bolkiah, sultan al Bruneiului, a carui avere era estimata de Forbes in 2011 la circa 20 de miliarde de dolari, duce o viata in care luxul isi spune din plin cuvantul. Casa sa, Istana Nurul Iman, are nu mai putin de 1.788 de camere, 257 de bai, fiind considerata a doua cea mai mare din lume, dupa Orasul Interzis din Beijing. Numai garajul are loc pentru 110 masini, iar in cei 200 de ponei folositi pentru polo stau intr-un grajd cu aer conditionat.

Sultanul are si o colectie de 5.000 de automobile, printre care mai multe Rolls-Royce, sase Dauer 962 LMs, un Lamborghini Diablo Jota, doua Jaguaruri XJR-15, mai multe Ferrari, automobile Mercedes, Porche si Bentley.

Khalifa bin Zayed Al Nahyan, presedintele Emiratelor Unite Arabe, are o avere de circa 15 miliarde de dolari.

Conform aceleiasi surse, cea mai inalta cladire a fost numita dupa el, Burj Khalifa, iar in prezent se construieste in arhipeleagul Seychelles un imobil pe 7 niveluri pentru Khalifa, proiect care scandalizeaza locuitorii, care au cerut deja despagubiri de 10 milioane de dolari.

Khalifa detine 66 de acri de pamant in insula Mahe, acolo unde se construieste si castelul sau.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum, primul ministru al Emiratelor Arabe si monarhul Dubaiului, are o avere ce era estimata de Forbes la 4,5 miliarde de dolari.

Este un mare fan al curselor de cai, el detinand si prestigioasele grajduri Godolphin. A cheltuit sute de milioane de dolari pentru a cumpara o cea mai mare crescatorie de cai din Australia.

Mohammad este si detinatorul iahtului Dubai, care, la momentul in care a fost construit, era cel mai mare din lume, masurand 162 de metri. Cand a aflat ca iahtul lui Roman Abramovici, Eclipse, este cu cativa centimetri mai mare, si-a convins constructorii sa il extinda pe al sau, pentru a-l depasi.

Printul Hans-Adam II, al Lichtensteinului, cel mai bogat monarh al Europei, are o avere estimata de Forbes, anul trecut, la 3,5 miliarde de dolari. Este un avid colectionar de arta, cheltuind anual milioane pentru a achizitiona noi opere (in 2004, conform Forbes, a cheltuit 18 milioane de dolari).

In 2004, el si familia sa au cheltuit 28 de milioane de dolari pentru a reconditiona un palat, unde este expusa si colectia de arta. Conform Forbes, este a doua cea mai mare colectie de arta din lume. Acesta contine piese de Hals, Raphael, Rembrandt, incluzand 1.600 de picturi, sculpturi si alte piese rare.

Resedinta oficiala a printului este la inaltime, la propriu, fiind vorba de castelul Vaduz, din secolul XII, folosit de familie inca din 1938. Palatul a fost renovat intre 1905 - 1920, fiind extins in anii '30.

Mohammed al VI-lea, regele Marocului, din 1999, are o avere de circa 2,5 miliarde de dolari.

Pasiunea sa o reprezinta masinile, asa ca nu e de mirare ca, in 2009, a aranjat ca un Aston Martin de 10 ani sa fie dus in zbor din Maroc pana in Marea Britanie, pentru a fi reparat.

Averea printului Albert al II-lea de Monaco numara 1 miliard de dolari si insumeaza inclusiv bucati de pamant in Monaco si Franta.

Palatul in care acesta locuieste a fost ridicat in 1191.

Cu mai putine extravagante la activ, printul Albert si-a permis insa sa-i aduca pe veteranii de la Eagles (cunoscuti mai ales pentru hitul Hotel California) pentru a canta in onoarea sa si a proaspetei sale sotii, fosta inotatoare sud-africana Charlene Wittstock, dupa nunta.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#familii regale lume averi, #bani familii regale lume, #pasiuni membri familii regale, #extravaganta familii regale , #stil