Cati prieteni apropiati poate avea un om in acelasi timp

Duminica, 08 Mai 2016, ora 16:23
7134 citiri
Cati prieteni apropiati poate avea un om in acelasi timp
Foto: Arhiva Ziare.com

Traim in era retelelor sociale si avem impresia ca suntem capabili sa ne facem sute de prieteni, insa un nou studiu arata contrariul. In ciuda faptului ca suntem in permanenta legatura cu foarte multi oameni, nu putem mentine decat in jur de cinci relatii apropiate de prietenie simultan.

Antropologul britanic Robin Dunbar a analizat in cercetarea sa cati prieteni foarte buni poate avea o persoana in acelasi timp, scrie Business Insider.

Varsta de aur pentru socializare - cand avem cei mai multi prieteni

Anterior, Dunbar a aratat ca un individ poate avea aproximativ 150 de prietenii, mai mult sau mai putin apropiate. Sigur ca nu ne impartasim cele mai intime ganduri cu toate acele persoane, nici macar cu cele pe care le consideram destul de apropiate. Potrivit studiului, cercul de prieteni buni se restrange la in jur de cinci oameni.

Urmatorul cerc - oameni de care te simti destul de apropiat, dar nu iti sunt chiar cei mai buni prieteni - este format, in medie, din zece persoane. Urmeaza un al treilea grup, care cuprinde in jur de 35 de persoane, in timp ce grupul final este reprezentat de restul de 100 de amici.

Studiu: Ne pierdem jumatate dintre prieteni la fiecare sapte ani

Dunbar si echipa sa au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat sase miliarde de apeluri telefonice intre 35 de milioane de oameni dintr-o tara europeana nespecificata, in anul 2007.

Au fost aplicati algoritmi pentru a identifica anumite tipare, de exemplu cate dintre apeluri erau reciproce. Oamenii de stiinta au exclus din ecuatie apelurile care vizau discutii de afaceri.

Cercetatorii au subliniat, totusi, ca interactiunile dintre oameni se bazeaza pe mai mult decat pe convorbirile telefonice, asa ca nu se poate ajunge la o concluzie solida doar pe baza acestor date.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#prieteni apropiati studiu, #cei mai buni prieteni , #prieteni
Comentarii