Cat dureaza dragostea? Blestemul lui 7

Sambata, 09 August 2014, ora 16:53
11163 citiri
Cat dureaza dragostea? Blestemul lui 7
Foto: Masculin

Se vorbeaste frecvent despre sfarsitul dragostei dupa sapte ani de viata in comun.

Multe dintre cupluri se separa dupa sapte ani de casnicie. Sa fie cifra aceasta reala sau doar un mit? O intrebare al carei raspuns il veti afla, conform Masculin.com.

Etapa diferentierii

Dupa trei ani de convietuire, cuplurile se confrunta cu ceea ce se numeste "diferentiere", etapa in care cei doi parteneri se distanteaza putin din punct de vedere afectiv.

Foarte important de stiut este ca aceasta etapa nu semnifica sfarsitul dragostei, ci doar al acelei pasiuni devoratoare care nu poate dura mai mult timp, deoarece epuizeaza atat mental, cat si fizic.

Odata acceptata si asimilata, perioada de sapte ani va decurge mai linistit. Se intelege ca notiunea de dragoste implica sa ai si propria-ti viata, independenta de partener, fara ca acest lucru sa insemne totusi disparitia atasamentului profund ce leaga cuplul.

Arta de a intretine flacara iubirii

Problema banilor, rutina, grijile provocate de copii sunt tot atatea motive ce pot crea o anumita oboseala intr-o relatie. Dragostea nu este garantata si ca sa dureze trebuie sustinuta.

Pentru a intretine "flacara" pasiunii si a trece fara mari probleme pragul celor sapte ani, una dintre primele reguli este de a nu neglija aspectul fizic. Este crucial sa ramaneti aceeasi persoana dorita in ochii partenerului.

De asemenea, surprizele placute (iesiri in oras neprogramate, mici daruri, o cina romantica etc.) au un rol pozitiv.

Important este sa aratati ca va iubiti partenerul la fel de mult ca odinioara. O indiferenta des manifestata pune in pericol viata de cuplu.

Chiar daca, firesc, copiii au crescut, gasiti-va timp pentru a fi in "doi" la un restaurant sau in vacanta. Orice cuplu simte nevoia de intimitate pentru a continua relatia.

Nu va concentrati pe cifra 7

Puterea mintii, autosugestia pot crea uneori situatii nedorite. Astfel, multe persoane aflate in cuplu, gandindu-se excesiv la cei sapte ani ca limita nefasta, chiar risca destramarea relatiei, cautand sa-si dea dreptate si sa devina tot mai critice cu partenerul.

Daca exista aceasta primejdie, amintiti-va ca cifra 7 a avut o proasta reputatie in culturi si religii, unde era vazuta ca simbol al "raului" sau "al blestemului", motiv pentru care si astazi este asociata, fara argumente, unei perioade periculoase in viata de cuplu.

Solicitati ajutorul unui profesionist

Daca veti simti ca dupa sapte ani nu mai sunteti fericiti, dar doriti sa salvati casnicia, nu ezitati sa cereti ajutorul unui sexolog, psiholog sau unui consilier pe probleme conjugale.

Impreuna, veti rezolva dificultatile, veti vedea care sunt cauzele. Dragostea merita cateodata sa comporte unele probleme pentru a deveni mai durabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#dragoste cuplu, #durata dragoste, #sfaturi pentru cupluri , #cuplu
Comentarii