Care este cuvantul "magic", care face casniciile fericite - studiu

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 15:47 5194 citiri
Foto: Pexels/splitshire.com

Exprimarea recunostintei este ingredientul magic care face casniciile fericite, a concluzionat o echipa de cercetatori americani.

Intr-un studiu publicat in revista Personal Relationships, cercetatorii de la Universitatea din Georgia (SUA) au examinat legatura care ar putea exista intre o situatie financiara dificila si calitatea vietii conjugale, analizand in special comunicarea dintre membrii cuplurilor si in particular exprimarea recunostintei de catre soti.

Printr-o ancheta realizata la telefon, echipa de cercetatori a intervievat 468 de persoane casatorite, carora le-au fost puse intrebari despre situatia lor financiara, despre modalitatile de exprimare a recunostintei in cuplu, dar si despre modurile in care comunica.

Psihologie pe intelesul tau, cu Alexandra Demian: Cele cinci etape ale oricarui cuplu

Rezultatele studiului au indicat ca manifestarea recunostintei intre soti este predictorul cel mai coerent si mai semnificativ pentru calitatea vietii conjugale,, informeaza Dhnet.be.

"Am constatat ca a te simti apreciat si a sti ca sotul/sotia te stimeaza influenteaza felul in care te simti in cuplu, cat de puternic este angajamentul si credinta ca acesta va dura", sustine Ted Futris, co-autor al studiului si profesor asociat la College of Family and Consumer Sciences.

Wellbeing: Cele mai frecvente probleme in cuplu - cum le rezolvam?

Rezultatele "arata puterea unui simplu 'multumesc'", explica, la randul sau, Allen Barton, autorul principal al cercetarii. "Chiar daca un cuplu trece prin momente dificile in alte arii ale vietii, recunostinta intr-o relatie poate contribui la o casnicie fericita", a subliniat el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News