Cand stiinta incearca sa inteleaga dragostea

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 18:01
2656 citiri
Cand stiinta incearca sa inteleaga dragostea
Foto: yourtango

Cercetatori din intreaga lume au incercat si in 2011 sa desluseasca tainele dragostei dintre un barbat si o femeie, studiind statistici sau realizand sondaje care mai de care mai bizare.

Conform Your Tango, iata ce au descoperit:

1. Barbatii prefera femei care au fost parasite, iar femeile prefera barbati care au parasit

O cercetare facuta publica de Universitatea Michigan arata ca barbatii prefera femei care au fost parasite, in timp ce femeile prefera barbati care au initiat despartirea de ultima iubita. Oamenii de stiinta speculeaza ca, atunci cand un barbat initiaza o despartire, acest lucru intareste dominanta masculina specifica, iar daca cel care place o femeie stie ca aceasta a fost parasita simte ca el este cel care va avea control asupra relatiei.

Cand o femeie paraseste, viitorul partener ar putea sa o considere pretentioasa si sa se teama ca va fi parasit si el. De cealalta parte, femeile ar putea prefera barbati care au initiat ultima despartire deoarece acest lucru sugereaza ca nu sunt nebuni dupa sex.

2. Fanii cantaretei Adele au cele mai reusite intalniri

Persoanele care au parte de cele mai de succes intalniri sunt, de obicei, fane ale cantaretei Adele, potrivit site-ului Tastebuds.fm, care face eventuale potriviri pentru o relatie in functie de gusturile muzicale.

Astfel, tot persoane cu intalniri reusite sunt si cele care prefera muzica trupelor Arcade Fire, Kings of Leon si Arctic Monkeys, in timp ce persoanele cu mai putin succes sunt cele care prefera Metallica, Linkin Park si Eminem (probabil pentru ca primele formatii au melodii mai nostalgice in general, care inspira sensibilitate).

3. Hamsterul este cel mai neimportant animal de companie cand vine vorba de intalniri

In cadrul unui studiu recent mai multi barbati si femei fara partener au fost intrebati care ar fi animalul de companie care i-ar face mai putin inclinati sa iasa la o intalnire. Dintre cei intervievati, doar 10% au spus ca un hamster ar sta in calea lor.

4. Cu cat membrii unei societati beau mai mult, cu atat probabilitatea este mai mare sa fie monogami

Este o concluzie surprinzatoare, dar asta arata un studiu finantat de Asociatia Americana a Economistilor Vinului. In plus, grupurile din intreaga lume care practica poligamia nu consuma alcool. Si, mai mult, au fost descoperite si alte intariri ale legaturii dintre consumul de alcool si monogamie - spre exemplu, in lumea preindustriala societatile monogame consumau mai mult alcool decat cele poligame.

5. Barbatii petrec mai mult timp gatindu-se pentru o intalnire

Un studiu realizat in Marea Britanie a aratat, spre uimirea multora, ca barbatii au nevoie de 81 de minute sa fie gata pentru o intalnire, in timp ce femeile au nevoie de 75. Diferenta de 6 minute nu este prea mare, dar este surprinzatoare deoarece femeile sunt cunoscute ca avand nevoie de mai mult timp pentru a se gati.

Conform studiului, barbatii petrec 23 de minute la dus, 18 minute cu barbieritul, 10 minute pentru aranjare si 13 cu alegerea hainelor.

6. Un ritm al batailor inimii similar cu cel al partenerului ar putea insemna o dragoste de durata

Profesorul de inginerie computerizata Ramesh Rao, din cadrul Universitatii California, este de parere ca ritmurile batailor inimii a doi parteneri se pot sincroniza ca rezultat al "amestecarii" campurilor magnetice ale celor doi. Daca o persoana nu se simte confortabil langa partener, ritmul sau va creste, iar daca este relaxata si fericita, ritmul va fi unul mai lent.

7. Prieteniile femeilor cu amicii sotilor nu sunt bune

Un studiu publicat recent in "Jurnalul American de Sociologie" a aratat o legatura intre disfunctia erectila la barbatii in varsta si prieteniile stranse dintre partenerele lor si amicii acestor barbati.

Cercetarea a fost realizata in cadrul Universitatii din Chicago, cu ajutorul a 3.000 de barbati cu varste cuprinse intre 57 si 85 de ani, si arata ca acest fenomen apare atunci cand femeia are relatii mai puternice cu prietenii sotilor lor (sau partenerilor) decat au ei. Acest lucru submineaza sentimentul de autonomie si de intimitate al sotilor.

8. Barbatii care insala au un risc mai mare de a se alege cu fracturi la nivelul organelor sexuale

Potrivit unui studiu al Spitalului Universitar din Maryland, 13 din 16 barbati care s-au ales cu penisul rupt intre 2004 si 2011 au patit acest lucru in timp ce isi inselau nevestele. Iar cercetatorii spun ca acest lucru se intampla mai des in astfel de situatii deoarece, de multe ori, pozitiile sexuale sunt neobisnuite, incomode, iar locurile ciudate si stramte.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#stiinta dragoste, #studii dragoste, #studii ciudate dragoste, #studii ciudate relatii , #relatii