Cand ai cele mai multe sanse sa procreezi, daca esti barbat

Marti, 26 Martie 2013, ora 12:46 3784 citiri

Poate ca primavara simti ca prin vine-ti curge mai puternic sangele si ai cele mai multe sanse sa te indragostesti, insa statistica arata ca iarna esti cel "mai barbat".

Un studiu recent a aratat ca acesta este anotimpul cand sperma barbatilor e in concentratii mari si de cea mai buna calitate, informeaza National Geographic.

Oamenii de stiinta israelieni au descoperit ca tot iarna este anotimpul cand spermatozoizii stau si cel mai bine la capitolul motilitate. De primavara pana toamna, aceasta calitate descreste din ce in ce mai mult.

La aceste concluzii s-a ajuns in urma studierii mostrelor obtinute de la 6.500 de barbati, in decursul a 3 ani, in momenmte diferite ale anului. Studiul a pornit de la un fapt constatat in randul animalelor, respectiv ca pe masura ce vremea se schimba, si materialul seminal sufera modificari, a explicat coordonatorul cercetarii, Eliahu Levitas.

La fel ca lumina, si temperatura are efecte la nivelul spermei, a mai explicat aceasta. Cu cat mai joasa, cu atat mai buna este calitatea spermatozoizilor.

Datele obtinute in cadrul studiului au fost corelate cu inregistrarile nasterilor dintr-o maternitate israeliana pe o perioada de cinci ani, observandu-se ca toamna intotdeauna numarul acestora fusese mai mare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com