Canada va inapoia doi ursi panda Chinei, pentru ca nu are suficient bambus sa-i hraneasca

Miercuri, 13 Mai 2020, ora 13:403632 citiri
Canada va inapoia doi ursi panda Chinei, pentru ca nu are suficient bambus sa-i hraneasca
Foto: Arhiva Pixabay

Gradina zoologica din Calgary, Canada, trimite doi ursi panda inapoi in China, pentru ca nu are suficient bambus ca sa-i hraneasca.

Gradina zoologica a transmis ca, de obicei, importa bambus din China pentru a hrani animalele, dar pandemia COVID-19 a perturbat zborurile si a dus la intarzieri in aprovizionare, scrie CNN.

Cei doi panda, Er Shun si Da Mao, trebuiau sa ramana in Canada pana in 2023, ca parte a unui acord de 10 ani incheiat cu China, dar gradina zoologica a decis sa ii trimita inapoi mai devreme de acest termen. Exista ingrijorari ca, din cauza unui al doilea val al pandemiei, tara nu se poate aproviziona cu suficient bambus.

Dieta unui panda consta aproape in totalitate din bambus proaspat, a mai precizat gradina zoo, iar animalele mananca de obicei aproximativ 40 de kilograme in fiecare zi.

O mare parte din bambusul consumat de Er Shun si Da Mao inainte de pandemie a fost adus in Calgary din China, dar acele zboruri au fost anulate.

Gradina zoologica a spus ca a incercat sa gaseasca noi furnizori de bambus, insa a intampinat mai multe probleme logistice.

"Credem ca cel mai bun si cel mai sigur loc pentru Er Shun si Da Mao in aceasta perioada fara precedent este undeva unde bambusul se gaseste din plin", a declarat CEO-ul Clement Lanthier.

"A fost o decizie incredibil de dificil de luat, insa sanatatea si bunastarea animalelor pe care le iubim si le ingrijim intotdeauna vine pe primul loc", a mai spus el.

Vezi si Descoperirea care da peste cap ce stiam despre ursii panda: Stramosii lor obisnuiau sa manance carne

A.D.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News