Cadouri de Crăciun pentru copii. La ce să fii atent când le cumperi și ce să eviți, în funcție de vârsta copilului

Advertorial
Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 15:56
8459 citiri
Cadouri de Crăciun pentru copii. La ce să fii atent când le cumperi și ce să eviți, în funcție de vârsta copilului
jucarii copii Craciun FOTO: pexels.com

Au rămas mai puțin de două luni până la Crăciun. Deja, părinții își îndreaptă atenția către cadourile de Crăciun pentru cei mici, iar copiii alcătuiesc listele pentru Moș Crăciun, pe care abia îl așteaptă.

Copiii sunt atrași de cele mai noi, mai colorate și mai amuzante jucării, părinții sunt extrem de atenți să-și drămuiască bugetul astfel încât să le ajungă atât pentru cadouri cât și pentru restul pregătirilor specifice. Tocmai de aceea mulți dintre părinți aleg să cumpere din timp jucăriile pentru cei mici.

Iar luna noiembrie, când te poți bucura de reduceri la orice pas, este cea mai bună perioadă pentru a face acest lucru. Știi însă cum sa alegi cadouri crăciun copii astfel încât cei mici să se bucure în siguranță de ele?

Alege jucării potrivite vârstei

Primul lucru pe care trebuie să-l faci când cauți idei cadouri Crăciun copii este să te orientezi după jucării adecvate vârstei.

Jucăriile destinate copiilor mici trebuie să fie confecționate in materiale moi, să nu conțină piese mici, pe care aceștia să le poată înghiți și să nu fie confecșionate din materiale tratate chimic sau plastic de proastă calitate, care le poate pune sănătatea în pericol. Nu uita că cei mici au tendința de a băga totul în gură.

Prin urmare, în cazul copiilor de până în 4-6 ani evită jocurile de tip proiectare, dar și pe cele cu magneți, deoarece nu sunt sigure pentru micuți.

Chiar și în cazul jucăriilor mari, trebuie să ai grijă să nu aibă părți care pot fi desfăcute și înghițite.

Citește cu atenție ambalajul sau descrierile de pe site. Acolo trebuie să fie menționată vârsta de la care jucăria dorită este sigură pentru copil.

Evită jucăriile fabricate din materiale toxice

Indiferent de vârsta copilului, este indicat să eviți jucăriile fabricate din materiale toxice. Multe dintre jucării, nu au trecut pe ambalaj materialul din care sunt confecționate. Multe dintre aceste jucării conțin ftalați, care fac ca plasticul să fie mai flexibil și să dureze mai mult, în timp. Pe de alta parte, multe alte jucării, de la păpuși la mașinuțe și altele pot conține substanțe toxice precum cadmiu, plumb, mercur și arsenic.

Ai copii de vârste diferite? Atenție la jucăriile fraților mai mari

Dacă ai copii de vârste diferite, cu o diferență mai mare de un an între ei, este aproape imposibil ca cel mare să nu dețină jucării care pot fi periculoase pentru fratele mai mic. Prin urmare ai grijă ca acestea să fie puse într-un loc în care cel mic să nu ajungă. De asemenea, în timp ce se joacă, fii cu ochii în permanență pe cel mic pentru a nu le duce la gură.

Cele mai bune cadouri de Crăciun pentru copii

Cele mai bune idei cadouri Crăciun sunt jocurile interactive, pe care copiii să le poată juca cu plăcere, dar care să-i ajute să-și dezvolte abilitățile sociale, să-și întărească legăturile cu frații și părinții, dar și puterea de concentrare și atenția.

Alege jocuri de societate adecvate vârstei acestora, ținând cont de indicațiile prezentate anterior.

Dacă nu ai idei cadouri copii mici, poți alege cu încredere seturi de desen (creioane, carioci, acoarele), cărți de colorat și jucării precum cuburi de construcție din lemn sau carton (de dimensiuni mari), păpuși, mașinuțe sau alte jocuri adecvate vârstei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#jucarii copii, #idei cadouri copii, #jucarii Craciun , #copii