Cabine de duș – o soluție foarte modernă astăzi pentru amenajarea băilor!

Advertorial
Miercuri, 14 Iulie 2021, ora 17:54
6225 citiri
Cabine de duș – o soluție foarte modernă astăzi pentru amenajarea băilor!
cabina de dus FOTO: pexels.com

Sunt foarte moderne, practice și sunt și foarte estetice. Modelele moderne de cabine de duș sunt apreciate astăzi, de aproape toată lumea. Sunt recomandate mai ales pentru locuințele cu băi mici, pentru familiile numeroase dar și pentru băile foarte spațioase.

Cabine de duș walk-in

Cabinele de duș walk-in reprezintă cele mai moderne tipuri de dușuri existe pe piață în momentul de față. Sunt foarte potrivite pentru băile spațioase dar și pentru cele de dimensiuni mai mici.

Ce este o cabină de duș de tip walk-in, de fapt?

Este foarte simplu: un duș amenajat direct în pardoseala băii, pentru a fi folosit într-un mod foarte rapid. Costul unui astfel de duș este mai redus, deoarece nu necesită modificarea pardoselii băii.

Accesibilitatea în interiorul dușului se face într-un mod foarte simplu. Sunt modelele de cabine de duș recomandate pentru persoanele care suferă chiar de dizabilități! Aceste modele de cabine de duș, simple, sunt foarte ușor de întreținut și de curățat.

Ce dimensiuni au aceste tipuri de cabine dus walk-in? Dimensiunile standard ale unei cabine de duș sunt 200 cm înălțime și 70-90 cm lățime. Dușurile de tip walk-in, însă, pot avea, practic, orice dimensiune. Este alegerea fiecărei persoane în parte în funcție, bineînțeles, de dimensiunile băii și de numărul persoanelor din familie sau de preferințe.

Ce alte tipuri de cabine de duș sunt disponibile în magazinele de specialitate?

Cabinele de duș sunt de mai multe tipuri. În funcție de forma lor, acestea pot fi pătrate, semirotunde, dreptunghiulare sau personalizate. În funcție de modul de deschidere al ușilor, acestea pot fi cabine de duș cu uși culisante, cu ușa culisantă către interior, cabine de duș care se deschid în exterior sau pivotante.

Există și cabine de duș cu perete fix. Acestea se montează pe colțul băii. Două din laturile cabinei sunt înlocuite de pereții băii. Mai există cabine de duș de nișă. Acestea pot fi pătrate sau dreptunghiulare, au trei pereți realizați din material de tip acrylic și o ușă în față.

Cabinele de duș pot avea sau nu cădiță. Cele fără cădiță se montează direct pe pardoseală și au nevoie de o înclinație a pardoselii pentru ca apa să se scurgă în sifon.

Cabine de dus semirotunde. Sunt soluții excelente pentru băile cu colțuri libere. Pot fi prevăzute cu cădițe semirotunde de baie montate pe colț. Pentru persoanele care preferă acest gen de cabina de duș, alegeți căzile de baie antiderapante.

Cabine de duș pătrate. Pot fi poziționate în mod simplu, pe colț sau chiar pe mijlocul băii. Pot avea 1,2 sau chiar 3 laturi cu una sau mai multe deschideri.

Cabine de duș pentru cadă. Reușesc cu succes să combine cele două elemente cada și dușul. Foarte recomandate pentru băile mai puțin spațioase.

Persoanele care au optat pentru montarea unei cabine de duș moderne în baie trebuie să ia în considerare și posibilitatea ca aceasta să fie prevăzută cu o instalație specială pentru hidromasaj. Este foarte utilă pentru relaxare și revigorare după o zi foarte obositoare.

Cum alegeți cel mai potrivit model de cabină de duș?

În momentul de față, există o ofertă extrem de generoasă de cabine de duș în magazinele de profil. Nu este deloc simplu să faceți o alegere repede, deoarece sunt foarte multe modele moderne foarte atrăgătoare pentru toate tipurile de băi. Cu toate acestea, va trebui să alegeți doar un singur model.

Dacă vă aflați într-o situație ca aceasta, sunt foarte potrivite câteva recomandări, pentru a face alegerea cea mai potrivită.

O cabină modernă de duș trebuie aleasă ținând cont de locul unde va fi amplasată în primul rând!! De cele mai multe ori, cabinele de duș sunt amplasate chiar în colțul băii. În acest caz, este foarte recomandat să optați pentru un model de cabină cu două laturi și cu profil pătrat sau semirotund. Există și situații în care montarea unei cabine de duș nu poate fi făcută pe colțul băii. În această situație, va trebui să alegeți un model de cabină de duș cu trei laturi. Poate fi o cabina dus 80x80 frontală, foarte potrivită pentru băile spațioase. Dimensiunile cabinelor de duș pot varia, în funcție de preferințele fiecăruia!! Cele mai recomandate dimensiuni sunt 70x70 cm, 80x80 cm sau 90x90 cm. Înălțimea acestora este de 200 cm, de obicei.

Sistemul de deschidere al ușilor poate fi diferit: pivotant sau culisant.

Este recomandat să apelați la ajutorul unui instalator priceput pentru montarea unei cabine moderne de duș?

Pentru montarea unei cabine de duș de orice tip, este indicat să apelați la serviciile unei firme autorizate sau la serviciile unei persoane cu suficient de multă experiență în acest domeniu. Nu este un lucru foarte complicat montarea unei cabine de duș, dar, trebuie să țineți cont de faptul că, dacă încercați să faceți dumneavoastră acest lucru sau cineva fără experiență suficient de importantă, există riscul să apară defecțiuni, inundații, deci, cheltuieli suplimentare.

Pentru ca baia dumneavoastră să arate într-un mod foarte aparte, vă sugerăm să studiați cu atenție inclusiv ofertele magazinelor pentru decorațiuni interioare. Aici o să descoperiți foarte ușor o multitudine de lucruri moderne, utile și foarte frumoase care pot schimba complet aspectul băii!! Nu sunt deloc scumpe și sunt și foarte practice!!

Etajere de baie clasice din porțelan, inox sau lemn pot fi montate chiar în interiorul cabinei de duș. Pot fi așezate pe ele recipiente cu geluri de duș, mănuși pentru spălat, bureți, șampoane, etc. Puteți fixa direct pe pereții din interiorul cabinei de duș dispersoare pentru săpun lichid din porțelan. Sunt foarte multe modele moderne de pare de duș, mari sau mici, rotunde sau pătrate, cu sau fără led-uri încorporate.

Prosoape pufoase și mari care absorb foarte bine apa, coșuri din rafie pentru rufe murdare, corpuri de iluminat cu forme extravagante, flori de lavandă sunt doar câteva sugestii care vă pot inspira. Tablourile moderne sunt la modă astăzi si în băi. Le puteți găsi aproape pe toate site-urile magazinelor de profil.

Acestea au fost doar câteva sugestii pe care le puteți lua în calcul atunci când începeți renovarea sau decorarea unei băi noi din locuința dumneavoastră. O cabină de duș practică și de bună calitate, amplasată în locul cel mai potrivit, însoțită de accesorii de baie moderne și atrăgătoare, pot crea un mediu foarte plăcut pentru câteva zeci de minute de relaxare după o zi foarte obositoare sau chiar toridă.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cabina dus, #tipuri cabine dus, #alegere cabina dus , #decoratiuni interioare