Baie vs. dus: Actiuni diferite, insa, ambele, cu efecte benefice pentru starea ta

Advertorial
Miercuri, 05 August 2020, ora 12:03
26939 citiri
Baie vs. dus: Actiuni diferite, insa, ambele, cu efecte benefice pentru starea ta
Baia, unul dintre locurile cele mai intime ale vietii noastre/sursa foto: https://dreambuilders.piatraonline.ro/

Una dintre cele mai bune metode de a te relaxa este o baie fierbinte in propria ta casa.

Sau, mai bine, un dus rapid, care sa iti puna sangele in miscare?

Care este cea mai buna varianta de a te bucura de o perfecta stare de bine si ce ar trebui sa alegi pentru a te relaxa cat mai mult sub mangaierea apei?

Ce alegi, asadar? Cadite de dus sau cazi normale?

Baia si dusul, desi au acelasi scop, pe cel al igienei, au totusi actiuni separate, care aduc foarte multe avantaje.

Ai putea spune, ca, in definitiv, cele doua actiuni nu sunt chiar atat de diferite. In fond, folosim apa in oricare dintre metode, nu-i asa? Specialistii ne spun, totusi, ca exista diferente intre cele doua produse (cazi si dusuri) si ca fiecare aduce ceva in plus organismului uman.

Cum te ajuta o cadita de dus?

Cabina de dus iti poate fi de mare ajutor atunci cand ai nevoie de o revigorare rapida, intr-un timp scurt. Actiunea racoritoare a unui dus, in miezul unei zile toride de vara, sau cea de incalzire, a unui dus fierbinte, atunci cand ti-a fost frig pe drumul spre casa, sunt beneficiile fizice, imediate, ale alegerii unei cadite de dus.

Dusul are efecte benefice asupra organismului uman, pentru ca actiunea apei asupra pielii stimuleaza circulatia sangelui. Senzatiile tactile contribuie la un plus de relaxare, apa masand usor suprafata corpului.

In general, se recomanda ca dusurile sa fie caldute, nu fierbinti, astfel incat senzatia de relaxare sa nu fie periclitata de temperaturi extreme.

Frumusetea spatiului baii, data de unele cadite de dus, contribuie si ea la starea ta de bine. Caditele moderne sunt realizate din materiale elegante, cum ar fi piatra naturala, oferind astfel un caracter unic baii tale. Piatra naturala are modele pe care nimeni nu le poate reproduce, in totalitate, iar acest lucru inseamna ca nimeni nu va putea copia modelul ales de tine.

Foarte important pentru starea ta de bine este si faptul ca o cadita de dus se integreaza foarte bine in peisaj, se curata cu usurinta si nu necesita timpi indelungati de montaj.

Ce iti ofera o cada normala?

Oricine viseaza, din cand in cand, la o baie fierbinte dupa o zi grea de munca. Baia in vana creeaza o puternica senzatie de relaxare, intrucat corpul este practic scufundat in apa, lasat sa se relaxeze total, beneficiind de un mediu relaxant. Senzatia de pseudoplutire in cada ajuta la sentimentul de usurare a corpului, pentru ca mai apoi curatenia si relaxarea sa fie cu adevarat cuceritoare.

Baile in cada normala ajuta la eliminarea toxinelor din corp, dar si a celulelor moarte de pe suprafata corpului, cu o mai mare usurinta. De asemenea, baile calde ajuta la calmarea durerilor, fiind recomandate atat in cazul durerilor musculare, cat si in cazul durerilor de oase (reumatism).

Un plus pentru cada este acela ca momentul imbaierii este un minunat relaxant si in privinta tensiunii arteriale. Pe langa reducerea stresului, baile calde dilata vasele de sange ajutand la o mai buna circulatie a acestuia.

Indiferent de alegerea facuta, beneficiile apei sunt, cu adevarat, uimitoare. Medicale sau de relaxare, baile aduc o stare de bine fiecaruia dintre noi. Cada sau cadita de dus, alegerea este a ta si tine de preferinte personale, iar produsul ales va avea propriul aport in starea ta de bine.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#amenajari interioare, #bai , #baie