Avem ceva in comun cu serpii, chiar daca nici nu sunt mamifere (Video)

Marti, 19 Mai 2020, ora 09:486255 citiri
Avem ceva in comun cu serpii, chiar daca nici nu sunt mamifere (Video)
Foto: Arhiva Pixabay

La simpla mentionare a cuvantului "serpi", multi se stramba si scutura cu dezgust capul. Insa un studiu recent a scos la iveala un comportament pe care nu l-am fi intuit la acestia.

Desi nu sunt mamifere, se comporta ca acestea macar dintr-un punct de vedere. Chiar daca sunt vazuti ca niste creaturi reci si solitare, serpii au relatii complexe cu cei din aceeasi specie, putand avea nu doar simpatii, ci chiar prietenii, arata IFL Science.

In cadrul unui studiu realizat de specialisti de la Universitatea Wilfrid Laurier din Canada, 40 de serpi din aceeasi specie, Thamnophis sirtalis sirtalis - care traieste pe ambele continente americane - au fost pusi in acelasi spatiu, timp de 8 zile.

In camera folosita pentru experiment au fost plasate si 4 adaposturi sau cuiburi. Astfel, serpii erau nevoiti sa se grupeze, pentru a putea ajunge in adapost, fiind nevoiti sa-l imparta cu altii.

De doua ori pe zi, locul era temeinic curatat, astfel incat sa nu mai existe niciun miros, iar serpii erau plasati in alte locuri.

S-a observat in scurt timp ca serpii se grupau de fiecare data la fel, indiferent ca interactionau in afara adaposturilor sau in acestea, avand clar preferinte pentru anumiti indivizi, dupa cum a explicat psihologul Noam Miller.

Acest aspect al comportamentului lor, socializarea, nu a fost observat pana acum la serpi, interactiunile lor fiind ascunse in general ochiului uman, data fiind natura serpilor, de a se ascunde, se arata intr-un raport publicat de Behavioral and Sociobiology.

Citeste si Viata secreta a pasarilor flamingo: Au prietenii care dureaza ani, dar si o ciudatenie

A.P.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News