Cum va evolua dragostea ta? Vezi ce spune stiinta

Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 08:00
3405 citiri
Cum va evolua dragostea ta? Vezi ce spune stiinta

Dintotdeauna lumea a fost interesata de viata amoroasa si de cum vor evolua relatiile de dragoste. De aceea au aparut extrem de multe studii, unele dintre ele venind sa confirme unele aspecte pozitive ce tin de acesta latura, altele nefacand decat sa nasca zeci de intrebari si sa nu pice tocmai bine.

Iata cateva studii care iti pot afecta intr-o oarecare masura relatiile, conform Glo.msn:

Poate inselatul sa ucida?

Un studiu spune ca persoanele care insala sunt mai predispuse la a muri in urma unor boli de inima. Asociatia Americana a Inimii arata cum 1 procent dintre persoanele care au murit din cauza unui infarct au facut-o in timp ce faceau sex. Dintre acestea, 82-93% erau barbati, iar 75% erau implicati in relatii extramaritale.

Barbatii se poarta mai frumos atunci cand femei atragatoare se afla in preajma

Un studiu publicat de Jurnalul Britanic de Psihologie confirma ceea ce fiecare persoana in parte banuia oricum. Barbatii se poarta mai frumos atunci cand sunt inconjurati de femei frumoase, si asta dintr-un sentiment de egoism, caci vor sa para mai interesanti comparativ cu ceilalti barbati din incapere si sa impresioneze.

Acesta este si un mijloc de a cuceri o persoana de sex opus, un instinct care apare involuntar.

Dragostea intensa nu dureaza mai mult de cativa ani

Cuplurile care sunt de mult timp impreuna pot spune intr-un glas ca dragostea aceea intensa de la inceput dispare usor - usor, lasand loc altor sentimente mai potolite, insa la fel de puternice. In jur de 48% dintre persoanele casatorite din America spun ca erau foarte indragostite de persoana cu care s-au casatorit, dar dupa 10-20 de ani aceste sentimente si-au pierdut serios din intensitate.

Sacrificiile facute pentru partener iti intaresc relatia

Atunci cand te oferi sa speli acea chiuveta plina de vase sau sa dai cu aspiratorul, faci in mod inconstient un bine relatiei tale, dupa cum arata un studiu recent de la Universitatea UCLA. Pentru ca un cuplu sa functioneze bine, este nevoie ca ambii parteneri sa faca sacrificii si sa se implice cat mai mult cu putinta.

Numarul ideal de parteneri inainte de casatorie

Peter Todd, un profesor de informatica si stiinte cognitive de la Universitatea din Indiana, spune ca oamenii ar trebui sa aiba 12 relatii inainte de a se casatori, si asta pentru a se cunoaste bine si a intelege ce vor de la persoana cu care urmeaza sa-si petreaca viata.

Femeile se ingrasa in casnicie, iar barbatii la divort

Un studiu realizat de Universitatea din Ohio arata ca femeile au tendinta de a se ingrasa cateva kilograme odata ce semneaza actele in fata primarului, in timp ce barbatilor li se intampla acest lucru dupa ce le semneaza pe acelea de divort.

Femeile maritate au mai multe sarcini de efectuat prin casa decat barbatii, ceea ce le lasa mai putin timp de a se ocupa de corpul lor. Pe de alta parte, avantajul barbatilor piere atunci cand divorteaza, caci trebuie sa se ocupe ei de diverse probleme care altfel erau rezolvate de sotie. In plus, nici nu mai mananca la fel de sanatos.

Comportamentul de pe Facebook, de vina pentru o treime din divorturile din Marea Britanie

Inainte se spunea ca persoanele divorteaza din cauza nepotrivirii de caracter. Acum, insa, 33% dintre cuplurile din Marea Britanie divorteaza din cauza comentariilor si a altor activitati pe care le au partenerii pe Facebook. Pe Internet este usor sa exagerezi cu complimentele pentru alte persoane si sa ajungi sa flirtezi, lucru usor de observat de sot sau sotie.

Concubinajul face cuplurile mai fericite decat mariajul

Pentru cei care traiesc "in pacat", pedeapsa va veni in viata de apoi, caci se pare ca pe Pamant ei sunt mai fericiti decat cei casatoriti cu acte si in biserica. Ei se simt mai putin constransi, au un respect mai mare fata de propria persoana. Asta arata rezultatele unui studiu din februarie 2012.

Femeile vad sexul ca pe o obligatie

Dupa cum arata un sondaj din noiembrie 2011, 63% dintre femei considera sexul ca pe o necesitate pentru a se simti in conexiune cu partenerul, dar mai putin de jumatate dintre ele sunt satisfacute de viata lor sexuala. Se pare ca numarul femeilor ce vad sexul ca pe ceva obligatoriu si nu neaparat placut este in crestere. Multe femei nu isi dau seama ca satisfactia din dormitor are si o importanta pentru starea generala de sanatate.

Un caine poate sa-ti umbreasca fericirea conjugala

Un caine poate sa fie cel mai bun prieten al omului, dar el poate sa si deranjeze viata de cuplu, dupa cum arata un studiu efectuat in decembrie 2011. Persoanele singure care au grija de un animalut ies mai rar la intalniri. 28% dintre oameni spun ca nu ar iesi cu cineva care au un catel si 25% nu vor drept partener un stapan de pisica. Care este animalul care strica cel mai putin relatiile? Ei bine, hamsterul, dupa cum a aratat acelasi studiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#studiu cauze probleme cuplu, #probleme cuplu factori, #probleme cuplu cauze frecvente, #statistici viata cuplu , #cuplu