Aceasta vietate ce pare extraterestra traieste in Malaezia. Din ce in ce mai multi oameni ii spun animal de companie (Galerie foto)

Marti, 12 Mai 2020, ora 08:3716748 citiri
Aceasta vietate ce pare extraterestra traieste in Malaezia. Din ce in ce mai multi oameni ii spun animal de companie (Galerie foto)
Foto: Facebook/Maxs Exotic Pet Garden

In timp ce iubitorii de animale par divizati in doua tabere, cei care prefera cainii si cei ahtiati dupa pisici, incepe sa mai apara o categorie. Cel putin in Indonezia, dar nu numai.

Sunt cei vrajiti de o specie de melc gigantic, care poate fi gasit doar in peninsula Malaezia, arata Bored Panda. Din ce in ce mai multi il aleg sa le fie "animal" de companie.

Habitatul melcilor din specia Platymma tweediei are un perimetru de doar 100 de kilometri patrati, aflandu-se la 1.000 de metri deasupra nivelului marii.

Unele exemplare din aceasta specie pot ajunge sa creasca pana la 30 de centimetri lungime. Si oricat de ciudat ar parea, aceasta specie de melc nici nu e cea mai mare din lume. Campionul la gabarit e melcul gigantic african, care traieste in Ghana.

Chiar daca e convenabil sa ai un astfel de animal de companie, care nu va fugi de tine din simplul motiv ca nu poate - unii dintre ei deplasandu-se cu 1mm/secunda - acest melc nu suporta deloc captivitatea.

In plus, are nevoie de conditii specifice: un mediu umed si racoros. In habitatul lor, umiditatea e de circa 79%.

Apoi, trebuie sa primeasca o cantitate sanatoasa de calciu, asa ca necesita destula grija.


Fotografii: Facebook/Maxs Exotic Pet Garden

Vezi si: Vietate marina care-si atrage victimele cu buzele apetisante

A.P.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News