7 jucarii numai bune pentru copiii pana in 3 ani

Advertorial
Joi, 28 Februarie 2019, ora 17:36
7993 citiri
7 jucarii numai bune pentru copiii pana in 3 ani
Foto: unsplash.com

Fiecare varsta cu jucariile ei, iata un adevar pe care il inteleg cel mai bine parintii. Alt adevar bine stiut de parinti este ca lumea celor mici este plina de imaginatie si ca, pentru ca aceasta sa fie bine hranita, este nevoie de instrumentele potrivite.

Jucariile ii ajuta pe copii nu doar sa se distreze, ci si sa se dezvolte armonios, atat din punct de vedere intelectual, cat si fizic si psihic. Pentru copiii pana in 3 ani cel mai important este sa descopere cat mai multe despre lumea din jur pentru ca in aceasta etapa ei absorb informatiile cu o rapiditate uluitoare. Descopera in continuare care sunt jucariile recomandate pentru ei.

1. Jucariile multifunctionale

Aici este vorba despre jucariile care au mai multe texturi, sunete si culori pentru ca ele le antreneaza mai multe simturi in acelasi timp. Vorbim de cuburi cu mai multe variante de activitati, de instrumente muzicale din diferite materiale si de planse care au mai multe functii.

2. Turnuletele

Pot fi din cuburi de carton de diferite dimensiuni, dar si sub forma de inele. Acestea il ajuta pe cel mic sa creeze primele constructii din viata lui si ii antreneaza abilitatile motrice in paralel. In plus, daca au desenate pe ele numere, obiecte sau animalute, il ajuta sa invete inca de la inceput sa numere pana la zece si sa recunoasca detalii din viata de zi cu zi.

3. Tabla multifunctionala

Chiar daca la inceput o fac cu stangacie, copilasii adora sa lipeasca, sa deseneze si sa creeze situatii imaginate. In acest sens, o tabla cu o parte magnetica si una special conceputa pentru creta ii va ajuta sa isi exprime talentul artistic nu doar pe canapea sau pe pereti.

4. Creioanele colorate cerate

Acestea sunt recomandate pentru cei mici pentru ca exista un risc mai redus de a se rani in timpul sesiunilor de joaca si le este mai usor sa le manuiasca. Alege creioane cerate cat mai mari pentru ca ei sa se simta comod cand deseneaza si adaugati in sacul de jucarii creioanele ascutite atunci cand mai cresc.

5. Trenuletele

Greu de crezut ca exista un copil caruia sa nu ii placa sa se joace cu minunatele trenulete. Pentru varstele mai mici sunt recomandate cele care au imbinari magnetice si sine de lemn pentru ca cele din metal pot avea elemente ascutite care prezinta risc de ranire. Evident, preferintele copilului joaca si ele un rol important in alegerea trenuletului si a accesoriilor din dotare.

6. Puzzle-urile

Cele recomandate pentru intervalul de varsta 1-3 ani sunt cele incastre si cele cu sunete. De asemenea, sunt recomandate piesele mari, usor de manevrat si inteles. Si puzzle-urile 3D pot fi folosite, atata timp cat nu au o complexitate foarte mare deoarece pentru copii este important sa duca la bun sfarsit o activitate inceputa.

Si puzzle-urile de dimensiuni foarte mari (cum ar fi cele care pot fi folosite pe post de covor) sunt recomandate pentru cei mici pentru ca ii provoaca sa organizeze si spatiul de joaca pe care il au la dispozitie.

7. Carti de toate felurile

Minunata lume a cartilor se descopera la orice varsta si nu e niciodata prea devreme pentru un copil sa asculte povesti. Cartile sunt unele dintre cele mai bune instrumente din primii 3 ani de viata pentru ca ii ajuta sa inteleaga ce este bine si ce este rau, le pune imaginatia la joaca si le dezvolta memoria si capacitatea de invatare. Cu ilustratii simple sau 3D, sunt recomandate chiar si pentru bebelusi.

In concluzie, cele mai potrivite jucarii pentru copiii sub trei ani sunt cele care pot fi usor de manuit, cele care nu prezinta risc de ranire, cele care le antreneaza motricitatea si cele 6 simturi prin functiile multiple pe care le au si, bineinteles, cele care le reflecta personalitatea si preferintele.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#trenulet jucarie , #copii