7 idei creative pentru un living in stil rustic industrial

Advertorial
Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 20:52
19362 citiri
7 idei creative pentru un living in stil rustic industrial
Foto: Vivre.ro

Amenajarea unui living poate fi de cele mai multe ori complicata, in special in cazul in care acesta este legat de bucatarie. Un living rustic te poate duce cu gandul la o cabana de munte, insa daca este amenajat cu elemente aparte, acesta va capata un aspect desavarsit.

Este important sa pastrezi anumite elemente esentiale stilului rustic, cum ar fi lemnul, pietrele, tesaturile cusute manual. Acestea ofera senzatia de camin, dragoste si caldura, pe care oricine si le doreste acasa.

Refoloseste mobila

Pentru un living rustic nu este nevoie de mobila noua, deci daca ai mobilier mai vechi, din lemn, esti pe drumul cel bun. Mobilierul refolosit, dar ingrijit este binevenit in cadrul unui living.

Fie ce vorbim de mese, scaune sau rafturi facute din mobilier vechi, acestea se vor incadra de minune intr-un spatiu deschis.

Nici elementele noi, specifice stilului, nu sunt de neglijat, mai ales ca nu va fi nevoie sa remobilezi toata incaperea, ci poti apela doar la cateva articole de efect.

Gasesti numeroase modele de masute de cafea aici care s-ar potrivi de minune unui decor rustic industrial pentru living, din care poti sa alegi pentru a completa incaperea.

Aplica tapet

In cazul in care nu vrei sa folosesti lemn sau pietre pentru pereti, poti apela la tapetul care sa imite foarte bine aceste elemente.

Daca alegi sa il aplici, tine minte ca pe zonele respective nu poti agata rafturi.

Pastreaza podeaua inchisa la culoare

Podeaua rustica trebuie sa fie inchisa la culoare, iar cel mai bine ar fi daca ai putea pune una din lemn masiv. Parchetul care imita lemnul este usor de gasit, iar gresia nu isi are locul in living.

Pe langa faptul ca nu ar face decat sa creeze o atmosfera rece, gresia nu este cea mai indicata pentru sufragerie.

Introdu un semineu

Un semineu rustic este cea mai buna alegere pentru un decor de vis in living. Acesta nu trebuie sa fie folosit, dar il poti decora cu pietre pentru a-i consolida aspectul.

De asemenea, acesta poate contine si elemente lemnoase si un grilaj.

Alege covorul potrivit

Covoarele rustice se gasesc sub mai multe modele, insa ai de ales intre o combinatie de culori sau nuante neutre. Nuantele neutre se potrivesc cel mai bine in cazul in care mobilierul este mai simplu.

Daca vrei un living rustic mai aparte, foloseste un covor cu diverse modele, in dungi sau carouri.

Aplica grinzi de lemn

Grinzile de lemn sunt caracteristice stilului rustic, iar in living vor oferi un plus acestui design.

Vor ajuta la crearea unei atmosfere relaxante, exact ca in cabanele de munte in care mergi pentru a te deconecta.

Ai grija la detalii

Se spune ca cele mai mici detalii fac diferenta, iar acest lucru este valabil si in cazul amenajarii unui living in stil rustic.

Alege perdelele in nuante deschise, neutre, pentru a permite cat mai mult luminii naturale sa patrunda in interior. Draperiile pot fi maro inchis, dar trebuie sa fie aproximativ aceeasi nuanta ca podeaua.

Corpurile de iluminat trebuie sa fie cat mai simple, fara lustre incarcate. Foloseste lampadare pentru zona in care vrei sa te relaxezi si aplica si pe pereti corpuri de iluminat. Lumina trebuie neaparat sa fie calda.

Pentru a putea crea un living rustic, ai nevoie de o proiectare exacta a ceea ce iti doresti. Pune la punct toate elementele pe care le vrei in living si consulta-te cu un specialist in designul interior.

Daca tii cont de elementele esentiale stilului rustic, vei avea parte de un living primitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#idei living, #mobila living, #amenajare living , #decoratiuni interioare