6 tips & tricks de amenajare a holului în stil minimalist

Advertorial
Marti, 28 Septembrie 2021, ora 16:02
4662 citiri
6 tips & tricks de amenajare a holului în stil minimalist
amenajare hol FOTO: Shutterstock.com

Prima impresie de creează încă din primele clipe în care pășești într-o locuință, prima încăpere cu care iei contact fiind holul de la intrare. Deși este numit în mod impropriu încăpere, holul exprimă într-o mare măsură personalitatea casei tale. Tocmai de aceea, atunci când începi amenajarea locuinței, e important să-i acorzi și holului atenția cuvenită.

Și cum stilul minimalist este unul actual și în tendințe, ne-am gândit să-ți oferim în cele ce urmează câteva tips & tricks privind amenajarea holului. Cu o doză de imaginație vei reuși să transformi acest spațiu într-unul care să vorbească despre tine și despre stilul tău de viață minimalist!

1. Folosește o paletă cromatică neutră

În versiunea sa dogmatică, minimalismul presupune monocromie la nivelul pereților, tavanului și podelelor, contrastul fiind obținut într-o manieră subtilă, cu ajutorul pieselor de mobilier sau a accesoriilor. Cea mai pură expresie a minimalismului este combinația de alb și negru, însă și nuanțele de gri pot fi abordate în amenajarea holului minimalist. Într-o astfel de schemă cromatică poți contrasta decorul printr-un detaliu într-o nuanță intensă de verde, roșu, galben sau orange.

2. Asigură-te că holul beneficiază de lumină naturală sau artificială

În stilul de amenajare minimalist, ferestrele sunt un factor important, deoarece permit luminii naturale să pătrundă liberă în încăpere. Desigur, în majoritatea cazurilor, holul de la intrare nu este prevăzut întotdeauna cu ferestre, motiv pentru care este ideal să utilizezi în amenajarea holului cât mai multe surse de lumină artificială. Aplicele de perete sau tavan, spoturile și lămpile de podea moderne se numără printre cele mai inspirate opțiuni de amenajare a holului minimalist. Dacă totuși holul beneficiază de zona ferestrei, poți miza pentru perdele simple, transparente, prin care poate pătrunde lumina naturală.

3. Mizează pe corpuri de mobilier în linii simple

Holul minimalist înseamnă ordine, linii drepte și corpuri de mobilier cu margini bine delimitate, în nuanțe neutre de alb, bej, gri sau maro. Mobilierul simplu din lemn este o alegere excelentă pentru un hol minimalist, ce este definit de simplitate și funcționalitate. Un cuier simplu din lemn, câteva dulapuri încastrate în perete cu un mecanism de deschidere fără mânere și o banchetă în stil minimalist, prevăzută cu spațiu pentru depozitarea perechilor de încălțăminte pot fi cele mai bune opțiuni pentru amenajarea unui hol în acest stil simplist.

4. Alege oglinzi în amenajarea holului

Ornamentele nu sunt prietenii stilului minimalist, însă cu siguranță oglinzile sunt acceptate în amenajarea unui hol în acest stil. Cum minimalismul este caracterizat de spațiile aerisite și luminoase, o oglindă plasată corespunzător în holul de la intrare poate crea acea iluzie de spațiu, chiar și într-un hol de dimensiuni mici. Să nu mai menționăm funcționalitatea acesteia în momentul în care te pregătești să părăsești locuința!

5. Optează pentru textile pentru un plus de confort

Chiar dacă probabil ai văzut o mulțime de imagini cu holuri minimaliste ale căror podele erau lipsite de mochetă sau covor, îți sugerăm să alternezi texturile suprafețelor și să integrezi un covor în amenajarea holului. O mochetă sau un covor mic sau mare, în funcție de spațiul de care dispui, în culori neutre, nu va face decât să sporească confortul încăperii. În acest fel, holul tău minimalist va fi mult mai primitor. Dacă dorești să fii extra, poți miza și pe accesorizarea banchetei cu o pernă decorativă contrastantă.

6. Include spații de depozitare eficiente

Minimalismul înseamnă ordine, asta însemnând că va trebui să spui adio lucrurilor inutile prezente pretutindeni sau a perechilor de încălțăminte care stau inestetic pe pardoseala holului. Din acest motiv, e important să-ți pui la punct un sistem de organizare și să investești în spații de depozitare eficiente, pentru un spațiu ordonat și aerisit. Un cuier cu multe spații pentru depozitare sau un dulap pentru hol pot fi alegeri inspirate într-un decor minimalist.

Sperăm că aceste câteva tips & tricks îți vor servi în amenajarea unui hol modern, în stil minimalist. Ține cont de sugestiile noastre și transformă holul de la intrarea în locuință în cartea de vizită a unei case minimaliste de excepție!

Imaginea poate fi descărcată de aici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#amenajare hol, #hol minimalist , #decoratiuni interioare