5 ritualuri de frumusete pe care ar trebui sa le adopti odata cu varsta de 30 de ani

Advertorial
Vineri, 09 Octombrie 2020, ora 18:59
12785 citiri
5 ritualuri de frumusete pe care ar trebui sa le adopti odata cu varsta de 30 de ani
Sursa foto: https://unsplash.com/

O rutina zilnica de frumusete este un ansamblu de obiceiuri de ingrijire a tenului. Acestea influenteaza aspectul tenului pe termen lung. Rutina zilnica de ingrijire trebuie sa inceapa chiar mai devreme de 30 de ani, din momentul in care incepem sa aplicam produse cosmetice pe ten. Produsele pentru machiaj blocheaza porii si pot produce probleme pielii, precum un exces de sebum, acnee sau uscaciune. O curatare si o ingrijire eficienta revigoreaza tenul si ii asigura nutrientii necesari pentru un aspect radiant.

Dupa varsta de 30 de ani, incep procesele de imbatranire, cum ar fi scaderea productiei de acid hialuronic si colagenului. Acestea promoveaza aparitia ridurilor si schimbarea texturii pielii. Probabil ca te machiezi aproape zilnic, insa respecti si o rutina de ingrijire? Iata care sunt cele 5 ritualuri de frumusete potrivite dupa 30 de ani.

1. Curatarea de dimineata

In timpul noptii, pielea se regenereaza si elimina toxinele. De aceea, este indicat sa iti cureti fata dis-de-dimineata cu o discheta demachianta si un cleanser. Evita spalarea fetei cu apa si sapun. Apa micelara este un cleanser potrivit pentru toate tipurile de ten. Daca ai un ten prea gras sau prea uscat, poti incerca si alte variante de cleanser, precum cele sub forma de gel sau crema.

Daca ai o senzatie de piele stransa dupa curatare, ar fi indicat sa schimbi lotiunea de curatare, deoarece acest lucru ar putea insemna ca e prea agresiva pentru pielea ta. Gasesti mai multe variante eficiente de cleanser in farmacie si in farmacia online.

2. Tonic facial

In cazul multor persoane, lotiunea tonica nu este pe lista produselor cosmetice, insa acest produs este extrem de important in ceea ce priveste ingrijirea fetei. Lotiunea tonica pentru fata are rolul de a reechilibra pH-ul tenului, deci practic si de a-l pregati pentru urmatoarele produse din rutina zilnica. In continuarea tonicului, se aplica solutii bogate in nutrienti, iar un pH anormal impiedica penetrarea pielii. Daca nu utilizezi un tonic facial, restul produselor de ingrijire sunt aplicate in zadar.

Alege un tonic cu antioxidanti, cum ar fi vitamina C, care are rol de protectie a pielii impotriva efectelor daunatoare a radicalilor liberi si de sinteza a colagenului.

3. Ser facial

Serul facial este o solutie concentrata in substante nutritive de care pielea are nevoie. Dupa aplicarea tonicului, acesti nutrienti pot ajunge cu usurinta in straturile pielii. Alege un ser facial bogat in vitamina A sau retinol, peptide, vitamina E, C, acid ferulic sau acid salicilic. Retinolul are efect anti-aging, previne dilatarea porilor si petele pigmentare. Acidul ferulic promoveaza sinteza de colagen. Acidul salicilic este antibacterian, previne acneea si formarea punctelor negre.

4. Crema hidratanta cu protectie solara

Crema hidratanta are rolul de a catifela pielea, dar si de a oferi un strat protector. Dupa o anumita varsta, nivelul de hidratare al pielii este afectat. Faciliteaza procesul de regenerare al pielii, aplicand o crema hidratanta cu peptide sau niacinamida (vitamina B3). Este recomandat sa utilizezi separat si o crema de ochi cu niacinamida, deoarece zona din jurul ochilor este predispusa la riduri.

Crema hidratanta ar trebui sa contina un factor de protectie solara (SPF) de 15 sau mai mult. Actiunea razelor ultraviolete promoveaza formarea radicalilor liberi responsabili de aparitia ridurilor. Aplicarea unei creme cu factor de protectie ajuta la evitarea imbatranirii premature. Ca alternativa, poti utiliza separat o crema de protectie solara pentru fata, dupa aplicarea cremei hidratante, sau un fond de ten cu SPF.

5. Curatarea de seara

Seara, trebuie sa te asiguri ca indepartezi orice urma de machiaj cu ajutorul unui cleanser. Fondul de ten si pudra pot bloca porii, ceea ce duce la acumularea impuritatilor si ulterior la acnee sau puncte negre. Pentru a avea o piele cu aspect placut si curat, curata delicat pielea cu un cleanser potrivit tenului.

In concluzie, dupa varsta de 30 de ani pot aparea semnele imbatranirii. Urmeaza aceasta rutina zilnica de ingrijire, pentru a incetini procesele de imbatranire. Nu uita sa mentii un stil de viata sanatos (alimentatie echilibrata, sport, evitarea fumatului), deoarece acest lucru influenteaza aspectul exterior.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#frumusete situal 30 de ani femei , #frumusete