5 ponturi pe care sa le aplici cand vrei sa-ti amenajezi bucataria cu bani putini

Advertorial
Miercuri, 06 Mai 2020, ora 10:20
10513 citiri
5 ponturi pe care sa le aplici cand vrei sa-ti amenajezi bucataria cu bani putini
Sursa: Vivre

Daca te-ai mutat de curand intr-un apartament cu chirie si e nevoie sa renovezi bucataria, dar nu te-ai incumeta sa investesti multi bani in acest proiect, ori daca locuiesti in propria casa si vrei sa aduci un suflu nou in aceasta incapere, dar bugetul tau nu e pregatit pentru o cheltuiala mare, atunci ai ajuns unde trebuie. In randurile de mai jos ti-am pregatit cele mai tari idei de amenajare a bucatariei atunci cand nu vrei sa cheltuiesti o avere. Iata ce ar trebui sa stii.

Adauga sau schimba sistemul de iluminat

Efectul te va surprinde, garantat. E suficient sa mai adaugi cateva becuri sau sa le inlocuiesti pe cele vechi pentru a schimba temperatura de culoare. Ideal ar fi sa ai chiar deasupra mesei o sursa de lumina calda, pe care sa o folosesti atunci cand vrei sa te bucuri de un cadru mai intim, cum ar putea fi o cina, de pilda. Sursa de lumina principala ar trebui sa mai primeasca si ea putin ajutor de la cateva becuri suplimentare, iar deasupra bancului de gatit ai putea monta o banda cu LED-uri care sa iti fie de mare ajutor atunci cand gatesti cu pasiune. Totul poate fi completat cu o serie de spoturi de lumina asezate deasupra chiuvetei, aragazului sau chiar pe perete, pentru un plus de stil.

Schimba dulapurile suspendate

Cand a fost ultima data cand ai intrat intr-un magazin de mobila pentru bucatarie? Probabil acolo ai putut observa ca noile dulapuri si rafturi pentru depozitare sunt din ce in ce mai simpliste, dar mult mai eficiente decat cele care se foloseau odinioara.

In loc de placile groase din lemn, acum poti profita de mobilierul mai subtire si mai spatios la interior, ca sa-ti incapa, in sfarsit, intreg setul de oale, alaturi de farfurii si alte articole de vesela din care servesti sau in care prepari felurile tale preferate de mancare.

Si stii secretul, intr-o bucatarie mica nu au ce cauta culorile reci ale mobilierului, iar amenajarea trebuie facuta cat mai mult pe verticala.

Foloseste un covoras

Pardoseala goala nu iti va crea niciodata impresia unui loc primitor. Gresia sau parchetul nu sunt suficiente pentru a face din bucataria ta un loc in care vei intra cu drag. Foloseste un covoras ingust, in forma dreptunghiulara, pe care sa il asezi in fata aragazului si a locului in care obisnuiesti sa pregatesti ingredientele pentru mancare. Cu cat acesta va fi mai colorat, cu atat incaperea va prinde mai multa viata, iar tu vei gati cu drag.

Schimba bateria chiuvetei

Investitia aceasta se preteaza chiar si atunci cand locuiesti intr-un apartament inchiriat, pentru ca pretul pentru acest articol de instalatie sanitara este unul foarte accesibil. In functie de stilul ales pentru restul bucatariei, poti opta pentru o baterie moderna sau una care aminteste de vechile robinete cu rozeta. Nu uita sa tii cont si de stilul chiuvetei, pentru ca materialele pot fi complementare sau, din contra, total diferite.

Pune draperii

Ti-ai putea imagina ca draperiile isi au locul doar in dormitor, dar lucrurile nu stau deloc asa. Un set de draperii cu imprimeuri specifice zonei de gatit se vor asorta de minune cu restul bucatariei, dar vor crea si imaginea unui loc mai confortabil si primitor.

Poti face toate aceste schimbari cu un buget limitat si chiar de unul singur, fara ajutorul vreunui profesionist, asa ca bucura-te de faptul ca ai mai mult timp la dispozitie si refa imaginea bucatariei tale folosind trucurile de mai sus. Mult succes!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#rafturi suspendate bucatarie, #idei amenajare bucatarie, #etajere bucatarie , #bucatarie