5 pasi esentiali pentru transport de mobila fara incidente

Advertorial
Joi, 18 Martie 2021, ora 17:14
5544 citiri
5 pasi esentiali pentru transport de mobila fara incidente
firma de transport mobila FOTO: pexels.com

In sfarsit, te muti. Ziua cea mare aproape ca a sosit. Te-ai programat printr-o firma de transport mobila sau ai rezervat un vehicul potrivit cu care iti vei cara lucrurile singur. Dar crezi ca ai luat in considerare toate aspectele? Iata cele 5 sfaturi esentiale care iti asigura o mutare fara probleme.

1. Cum ambalezi si impachetezi pentru un transport de mobila eficient

Uneori, chiar daca toate serviciile de ambalare sunt incluse in pret, decizi sa o faci cu mana ta. La impachetarea lucrurilor mai marunte, asigura-te ca ai cutii din carton suficient de solide, care nu se vor perfora sau rupe la transport. Retine ca doar ambalajele din carton cu 5 straturi permit stivuirea fara a deteriora continutul. Umple doar pe jumatate cutiile care contin articole grele. Daca vrei sa faci economie de ambalaje si de volum de carat, completeaza cu articole mai usoare deasupra. Da jos si ruleaza perdelele si jaluzelele si impacheteaza corpurile de iluminat inainte de sosirea echipei care le va muta. Pune deoparte oglinzile si tablourile - acestea trebuie sa fie incarcate separat. Inainte sa pui lenjeria de pat si hainele din dulapuri in valize, suna inca o data la firma de mutari. Uneori ti se va spune ca nu este cazul sa iti bati capul cu acest detaliu. "Lasa toate lucrurile pe umerase", spune Silviu Lungu de la firma de transport mobila Hauler. "Noi iti asiguram transportul lor in dulapuri speciale, de diferite dimensiuni, care nu mai necesita impachetare si care pastreaza hainele curate si nesifonate". Electrocasnicele trebuie deconectate, drenate si uscate in prealabil. Pentru a preveni deteriorarea in timpul transportului, fixeaza tamburul masinii de spalat cu ajutorul suporturilor furnizate de producator. Pentru a evita mirosurile neplacute, spala frigiderul si combina frigorifica cu o solutie puternica de bicarbonat dizolvat in apa fierbinte.

Dispozitivele electronice se muta in ambalajul lor original. Daca nu mai ai cutiile respective, vei avea nevoie de huse care sa protejeze electronicele delicate in tranzit.

Continutul garajului si mansardei trebuie sortat. Pentru o manipulare usoara, asigura-te ca sculele de gradinarit sunt curate. Tine cont ca nici firmele de transport mobila nici cele de inchiriere de vehicule nu accepta substante inflamabile, cutii de vopsea desigilate, sticle de gaz sau articole similare, deoarece acestea iti invalideaza asigurarea. Orice recipiente trebuie sigilate pentru a preveni scurgerile accidentale.

Daca muti piese de mobilier ceva mai complicate, nu le demonta singur. Aranjeaza ca un tamplar cu experienta sa te ajute. In functie de vechimea, starea si complexitatea fiecarui articol, e posibil sa fie nevoie de scule speciale, iar o improvizatie te poate costa mult mai mult decat serviciile unui profesionist.

2. Cum muti canapele si alte mutari mobilier de mari dimensiuni

Scoaterea mobilierului agabaritic dintr-o cladire poate fi una dintre provocari. Mai intai, scoate cu o surubelnita electrica balamalele de pe toate usile pe care le vei traversa. Ridica fiecare usa si scoate-o de pe toc. Indepartarea usilor iti poate adauga zeci de centimetri pretiosi la latimea spatiului de manevra. Ridica obiectul agabaritic si transporta-l pana la golul de usa. Roteste-l pe lateral pana cand vei obtine un unghi care sa se potriveasca prin gol si ai grija sa nu lovesti mobila de pereti.

3. Cum muti candelabre sau alte obiecte fragile

Obiectele de tipul candelabrelor sunt printre cele mai dificil de mutat. Riscul de a se produce daune este ridicat, asa ca mai intai asigura-te ca ai sprijinul unui electrician autorizat pentru a deconecta si da jos candelabrul. Odata ce este pe sol, infasoara firele si cablurile electrice si leaga-le impreuna cu niste banda adeziva speciala. Scoate becurile si, daca le mai ai, pune-le in cutiile originale. Daca nu, le poti infasura in folie cu bule si impacheta intr-o cutie mai mica. Ai rareori ocazia sa manipulezi obiectele tale fragile, asa ca o mutare este si un moment bun pentru a le oferi o curatenie generala. Foloseste o solutie de apa / otet sau orice produs de curatare pentru a indeparta praful din cristalele candelabrelor sau oglinzilor, apoi sterge obiectul cu o carpa fara scame si infasoara portiunile mobile in hartie moale sau folie cu bule.

Inainte sa incarci orice lucru fragil in vehiculele de transport mobila, asigura-te ca folosesti o cutie cu cativa centimetri mai mare decat laturile obiectului. Pune pe fundul cutiei fulgi de ambalare sau perne umplute cu aer, pentru a amortiza miscarile bruste. Dupa ce umpli spatiul liber din ambalaj cu polistiren, sigileaza cu banda adeziva si eticheteaza clar cutia ca "FRAGILA".

4 Ce ai de facut in ziua mutarii

Daca ai cerut unei firme de transport mobila sa se ocupe de tot, in ziua zero nu trebuie decat sa te relaxezi si sa lasi echipa de profesionisti sa isi faca treaba. Desi te poti amagi ca e mai ieftin sa faci totul singur, e o afacere mai buna sa economisesti timp si efort si sa ai in acelasi timp garantia ca bunurile tale sunt protejate in timpul mutarii. Nu uita ca trebuie sa achizitionezi in prealabil o asigurare pentru transport. Orice polita ai gasi pe cont propriu, nu va fi atat de avantajoasa ca cea inclusa de firmele de mutari in contractul standard.

Nu doar mobila trebuie protejata. Covoarele, peretii, podelele din lemn, balustradele si usile pot fi deteriorate accidental in timpul mutarii. Protejarea casei din care pleci, a spatiilor comune din imobil si a locuintei de destinatie sunt la fel de importante. Asigura-te ca transportatorul pe care l-ai angajat a luat toate masurile necesare sau fa un plan alternativ pentru a preveni problemele care pot aparea pe parcurs.

Fixeaza cu echipa de transport mobila sau cu persoanele care te vor ajuta la descarcare ora aproximativa de intalnire la noua locatie. Apoi, inainte de a pleca din vechea locuinta, fa o ultima inspectie. Noteaza toate citirile relevante ale contoarelor electrice, de apa si gaze. Daca stateai cu chirie, organizeaza predarea cheilor, dupa cum s-a convenit cu proprietarul.

5. Despachetarea la noua ta casa

La sosirea la noua adresa, procedeaza similar ca la plecare si noteaza citirile tuturor contoarelor. In mod obisnuit, despachetarea e inclusa in tarifele firmelor de transport mobila. Un astfel de serviciu consta in desfacerea si eliminarea ambalajelor si aranjarea bunurilor tale la interior, sub indrumarea ta. Deci este recomandabil ca in ziua mutarii sa ai deja un plan bine conturat. Prezinta-i sefului echipei de mutari mobila o schita de principiu a noii case. Poate fi util sa lipesti cate o copie a planului de mobilare pe usa de intrare in fiecare camera. Va trebui sa ramai oricum pe aproape, pentru a directiona echipa sa iti amplaseze mobilierul in pozitiile corecte. Odata ce esti multumit ca totul a fost livrat si pozitionat in locul potrivit, poti semna formularul de receptie. Acum esti acasa, cu tot ce-i al tau si te poti relaxa.

Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#mobila, #transport mobila, #mutare , #stiri life style