5 motive pentru care poti face cadouri foarte apreciate copiilor, cumparand jocuri educative

Advertorial
Luni, 08 Martie 2021, ora 17:14
4541 citiri
5 motive pentru care poti face cadouri foarte apreciate copiilor, cumparand jocuri educative
Sursa foto: stocksnap.io

Jocurile si jucariile bine alese pot determina schimbari foarte mari in capacitatea copiilor de concentrare sau atentie. De asemenea pot dezvolta dexteritatea, lucrul in echipa sau comunicarea frumoasa, precum si multe alte calitati necesare vietii lor. De aceea este important sa cumperi jocuri educative pentru copii, conform etapei de varsta si placerilor lor specifice.

Iata 5 motive pentru care poti alege sa faci cadouri inspirate copiilor, folosind jocuri educative:

1. Jocurile educative sunt antrenante si starnesc interes copiilor

Jocurile educative sunt oricand antrenante si starnesc atentie si interes oricarui copil. Ele sunt construite astfel incat momentele de joaca sa devina o forma sau o arta de a invata, de a creste din punct de vedere emotional, relational, al dexteritatii sau concentrarii. Unele jocuri folosesc constructia strategiilor si dezvolta foarte mult gandirea. Altele folosesc imaginatia si aduc placere creativa. Copiii simt bucurie de oricate ori au ocazia sa descopere un nou joc educativ.

2. Se pot gasi variante potrivite de jocuri educative pentru orice varsta

Fiecare categorie de varsta are jocurile sale specifice. Nivelul de dificultate al jocului este in stransa legatura cu varsta pentru care este construit. Astfel, vei gasi jocuri foarte simple, cu diverse activitati usor de realizat, facute pentru copii mici, chiar de 1 an de zile. Apoi, vei descoperi din ce in ce mai multe tipologii de jocuri educative pentru varste mai mari. Strategiile invatate in etapa anterioara sunt exersate si dezvoltate in etapele care urmeaza, iar copiii reusesc sa creasca din toate punctele de vedere si sa rezolve situatii din ce in ce mai complexe pe masura ce trece timpul.

3. Jocurile educative dezvolta capacitatea de concentrare si dexteritatea

Unul dintre beneficiile majore legate de jocurile educative, este acela al dezvoltarii copilului pe multiple planuri. Astfel, capacitatea de concentrare este mai buna pe masura ce jocurile sunt mai bine realizate, iar dexteritatea creste constant in functie de jocurile alese pentru exercitiul acestei laturi de dezvoltare. Exista jocuri care utilizeaza blocuri de lemn care se pot monta, precum si jocuri care necesita o dexteritate extrem de fina, prin utilizarea margelelor, traseelor care trebuie unite sau culorilor foarte fin alaturate, etc.

4. Jocurile educative de grup ajuta copiii sa comunice frumos si sa invete reguli de relationare corecta

Exista multe tipuri de jocuri educative de echipa. Acestea sunt perfecte pentru a armoniza informatiile si pentru a pune in practica regulile de comunicare frumoasa. Copiii invata sa interactioneze, sa vorbeasca, sa puna la cale strategii simple sau complexe. Totul depinde de jocul ales si de modalitatea de a relationa. Ei pot invata sa castige si sa piarda, sa isi aleaga echipa sau sa schimbe constant copiii din echipa lor. Toate acestea vor fi o baza buna pentru dezvoltarea ulterioara si pentru a putea sa fie integrati in grupuri de copii.

5. Copiii pot invata lucruri importante pentru ei, prin joaca

Orice copil invata lucruri semnificative pentru el daca foloseste joaca. Asadar, jocurile educative sunt cele care reusesc sa determine schimbari majore in cazul copiilor mici si mari. Ele pot ajuta in cazul achizitiilor psihice, emotionale sau de comunicare. De exemplu, exista jocuri care au la baza invatarea unor operatii matematice. Copiii pot invata numararea si operatiile matematice simple si complexe, in functie de varsta lor si de nevoile existente. Ei pot invata sa construiasca, sa se bucure de culori si forme. Astfel, copiii capata informatii speciale pe care le folosesc la scoala si in viata.

In concluzie, poti cumpara jocuri educative pentru copii de orice varsta. Ele sunt perfecte pentru dezvoltarea complexa a copilului si pentru a-i aduce multa bucurie.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#jocuri, #jocuri copii, #jocuri educative , #copii