5 mancaruri din bucataria americana pe care trebuie sa le incerci

Advertorial
Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 12:51
18039 citiri
5 mancaruri din bucataria americana pe care trebuie sa le incerci
bucataria americana FOTO: pexels.com

Bucataria americana este una dintre cele mai populare ale lumii. Un amestec de influente si fusion-uri, aceasta ne ofera preparate culinare de-a dreptul deosebite. Desi mancarea americanilor este adesea considerata fast, junk sau processed food, anumite specialitati sunt absolut delicioase si au o traditie indelungata. Gastronomia este o parte importanta a stilului de viata american si, chiar daca imigranti din toate colturile lumii au creat un melanj de culturi si traditii culinare, sunt cateva preparate ce au ajuns extrem de populare in toate statele. Iata ce mancaruri trebuie sa incerci daca vrei sa te bucuri de gustul american inedit:

Burger

Unul dintre felurile de mancare iconice ale americanilor este burgerul. Acesta se poate gasi in SUA in orice tip de restaurant, fie ca vorbim de un local obisnuit la marginea strazii sau unul de fite din New York. Desi se spune ca numele celebrului hamburger ar proveni de la orasul german Hamburg, americanii sustin ca acest preparat fast-food a aparut in anul 1900, in New Haven, Connecticut. De cele mai multe ori, burgerii se fac cu carne tocata de vita, insa exista si variante care includ carne de porc, pui sau curcan. Odata prajita pe gratar, carnea se aseaza intre doua chifle si se asezoneaza cu diferite topping-uri precum cartofi prajiti, maioneza, muraturi, salata verde, mustar, ketchup sau cascaval. Comanda de la FoodPanda daca esti din Cluj un burger extraordinar de gustos, in varianta preferata!

Macaroni and cheese

La micul dejun, majoritatea americanilor consuma cereale, sandwich-uri cu unt de arahide sau cu ton, oua si pizza, insa la pranz si la cina sunt foarte des intalnite pastele cu branza. Mac'n'cheese, asa cum le cunoaste toata lumea, este unul dintre cele mai accesibile feluri de mancare din bucataria americana. Originea preparatului este incerta, mai ales ca pastele ne duc cu gandul la Italia secolului al XIV-lea, atunci cand s-a descoperit reteta de paste cu parmezan. Cea mai veche reteta americana de macaroane cu branza dateaza din anul 1824 si face referire la doar trei ingrediente, si anume paste, unt si cascaval Cheddar.

Aripioare de pui in stil Buffalo

Acest preparat culinar este in prezent consumat la scara larga, insa a aparut in anii '60, la un restaurant din orasul Buffalo. Aripioarele de pui pregatite in acest fel sunt delicioase si se servesc cel mai des cu un sos preparat din branza cu mucegai sau sos Ranch facut din lapte batut, usturoi, maioneza, piper, ierburi aromatice si boabe de mustar macinate. Aripioarele de pui se marineaza inainte de a fi prajite in ulei, apoi se consuma calde alaturi de sos, morcov sau telina apio.

Clam Chowder

Ai servit vreodata supa de scoici? Daca nu te-ai delectat pana acum cu aceasta minunata delicatesa trebuie sa stii ca este unul dintre cele mai faimoase preparate din bucataria americana. In Statele Unite ale Americii, Clam Chowder este preferata in mod special de catre locuitorii din zonele cu deschidere la ocean. Varianta clasica a supei de scoici contine ceapa, cartofi, lapte, smantana si, bineinteles, scoici. Rosiile sunt interzise in reteta originala, dar in functie de zona unde se serveste supa pot exista adaosuri de rosii sau somon.

Coaste la gratar

In America, gratarul reprezinta o ocazie numai buna de a aduna prietenii si familia impreuna, mai ales in weekend. De regula, coastele la gratar sunt preferatele tuturor, chiar daca se gatesc in moduri diferite. De exemplu, stilul Memphis pune accent pe gustul carnii, iar sosul este mai discret, in timp ce stilul Kansas City presupune o gatire indelungata a carnii si folosirea unui sos dulceag. Coastele la gratar sunt foarte populare in bucataria americana, de aceea exista multe alte stiluri de pregatire a lor, specifice anumitor state, cum sunt si Carolina de Nord sau Texas.

America a fost intotdeauna in centrul atentiei, iar gastronomia acestui popor nu face nici ea diferenta. Unele feluri de mancare emblematice au atins o popularitate internationala extraordinara si, chiar daca bucataria americana nu este la fel de apreciata precum cea italiana sau franceza, se distinge foarte usor prin multitudinea de gusturi si arome revolutionare.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#bucataria americana, #mancaruri bucataria americana, #burgher, #aripi buffalo, #coaste la gratar , #stiri life style