5 idei de amenajare a biroului perfect

Advertorial
Vineri, 26 Martie 2021, ora 12:07
5750 citiri
5 idei de amenajare a biroului perfect
Birou FOTO: pixabay.com

Biroul de acasa a devenit pentru multi dintre noi spatiul in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului. In utimele luni de zile, am fost nevoiti sa ne obisnuim cu munca la distanta, eliminarea distragerilor, improvizare unei zone de lucru in propria locuinta sau cautarea unor modalitati de crestere a productivitatii. Ei bine, un birou bine pus la punct te ajuta sa fii mai responsabil, eficient si relaxat. Fiind vorba de un loc in care creativitatea trebuie sa ajunga la cote maxime este important ca incaperea pe care o amenajezi sa contina unele dintre elementele tale preferate - plante, scaune confortabile, accesorii organizatoare si multe altele. Descopera mai departe cateva idei utile pentru obtinerea unui birou perfect:

1. Alege un loc potrivit pentru amenajarea biroului

Este mai usor sa te concentrezi si sa fii mai productiv daca biroul tau este amplasat intr-o camera separata pentru ca, uneori, poate fi o misiune imposibila sa imparti spatiul si cu ceilalti membri ai familiei. Prin urmare, alege un loc retras, fie intr-o incapere distincta, fie undeva unde nu trebuie sa interactionezi si cu alte persoane, de exemplu in dormitor, pe balcon sau chiar si in living. Este esential sa fie o incapere aerisita, placuta, linistita si cu multa lumina naturala.

2. Acorda atentie mobilierului pentru birou

Adesea, volumul de munca este urias pentru fiecare persoana, iar biroul trebuie sa ofere conditii propice de lucru, dar si un strop de inspiratie si relaxare. Din acest motiv este important sa alegi mobilierul cu foarte multa grija. Masa de birou trebuie sa suficient de mare pentru activitatea pe care o desfasori, iar pentru ca acasa tinzi sa uiti de pauze, un produs reglabil poate fi o solutie ideala pentru ca iti da sansa sa variezi pozitia de lucru si sa ai o postura mai buna. Scaunul este esential ca sa poti munci in cele mai bune conditii, sa ai o stare potrivita, o pozitie corecta si sa fii cat mai productiv. Pentru momentele de relaxare, ia in considerare amplasarea unor fotolii catifea, care nu doar ca iti ofera tot confortul de care ai nevoie, ci aduc si un plus de eleganta spatiului tau de lucru. Pe langa aceste piese vei avea nevoie si de un mic raft sau o biblioteca de dimensiuni reduse in care sa-ti poti depozita documentele, cateva carti care te inspira ori decoratiuni.

3. Foloseste culori care iti sporesc creativitatea

Paleta cromatica este importanta indiferent de spatiul pe care il amenajezi, insa intr-un birou rolul culorilor este esential atat din punct de vedere estetic cat si mental. Nuante precum alb, gri, negru sau crem ajuta la concentrare si nu distrag atentia. Daca simti nevoia de mai multa vitalitate, le poti combina cu accente de albastru pentru ca e o culoare care aduce liniste fizica si psihica si te ajuta sa privesti lucrurile cu mai mult calm sau cu galben, o nuanta ce stimuleaza gandirea si ofera o nota de optimism. De asemenea, rosul sporeste creativitatea, in timp ce verdele reduce anxietatea, te ajuta sa-ti eliberezi mintea si sa fii mai productiv.

4. Personalizeaza-ti spatiul de lucru

Este adevarat ca, inainte de toate, biroul trebuie sa fie functional si confortabil, insa acest lucru nu inseamna ca spatiul trebuie sa fie unul anost. Incearca sa-i oferi personalitate prin utilizarea unor obiecte preferate si accesorii decorative cum ar fi cateva suveniruri din vacanta, fotografii cu cei dragi, ghivece cu plante, un ceas cu design modern sau lumanari parfumate. Vei lucra mult mai eficient intr-un birou care iti aduce bucurie si unde te simti in largul tau.

5. Adauga un plus de lumina

Pentru mai multa productivitate este sa beneficiezi de un birou foarte luminos. In cazul in care nu ai o fereastra in apropiere sau obisnuiesti sa lucrezi si dupa lasarea intunericului, instaleaza in biroul tau corpuri de iluminat care sa puncteze la nivelul functionalitatii si al aspectului.

Biroul reprezinta o extensie a casei tale, asa ca acest lucru trebuie sa se reflecte si prin amenajarea sa. Tine cont de functionalitate, confort si productivitate, iar astfel vei reusi sa-ti organizezi un spatiu de lucru potrivit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O bătrână din Italia i-a lăsat casa moștenire româncei care o îngrijește de mai mulți ani. Nepoții italiencei au dat-o în judecată pe femeie
O bătrână din Italia i-a lăsat casa moștenire româncei care o îngrijește de mai mulți ani. Nepoții italiencei au dat-o în judecată pe femeie
O româncă primește o casă prin testamentul unei bătrâne de 92 de ani din Italia, pe care a îngrijit-o. Decizia a fost contestată de cei șase nepoți ai femeii, care au susținut că...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#casa, #amenajare casa, #biroul de acasa, #birou, #amenajare birou , #stiri life style