11 moduri prin care sa-i arati ca il iubesti

Joi, 21 Februarie 2013, ora 18:17
115055 citiri
11 moduri prin care sa-i arati ca il iubesti

Femeile si barbatii isi exteriorizeaza, cel mai adesea, in mod diferit sentimentele. Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus, se spune, barbatii actioneaza dupa impuls, femeile analizeaza inainte, iar lista antitezelor poate continua la nesfarsit.

Femeile se exprima mult mai usor verbal si prefera ca persoanele din jur sa le comunice prin cuvinte ceea ce au de transmis. Astfel, tu poti sa-i spui "Te iubesc" cu zambetul pe buze, iar el poate sa ramana neimpresionat. Ca sa eviti acest lucru, trebuie sa inveti sa iti exprimi dragostea si altfel decat prin cuvinte.

In cazul in care nu stii inca ce trebuie sa faci, ai putea sa incerci sa aplici cateva dintre sfaturile de mai jos, propuse de Glo, astfel incat sa poti actiona in situatii de viata in care comunicarea devine o problema de cuplu si risti sa ii transmiti alte sentimente decat cele pe care tu le nutresti pentru el.

Ofera-i toata atentia ta

Daca barbatul vede ca butonezi telefonul in timpul cinei, s-ar putea sa interpreteze negativ lucrul acesta si sa creada ca nu este suficient de important pentru tine, cred specialistii in terapie de cuplu. Acest lucru se intampla deoarece creierul barbatului nu este facut sa se concentreze pe mai multe lucruri in acelasi timp si nu-si poate imagina ca lucrurile pot sta altfel pentru altcineva.

Mintea femeilor functioneaza diferit, tocmai de aceea se spune ca ele au atentie distributiva sau ca sunt capabile de "multitasking". Un barbat nu va putea sa inteleaga asta, asa ca ar aprecia sa iti indrepti toata atentia catre el. Asadar, incearca sa pastrezi contactul vizual pe toata durata discutiei cu el si sa il intrerupi cat mai putin.

Gateste-i felul preferat de mancare

"Dragostea trece prin stomac" spune o vorba populara. Desi pare invechita, aceasta metoda de "a cuceri" un barbat functioneaza si in zilele noastre. Cel mai bine este sa stii ce ii place sa manance si sa nu trebuiasca sa-l intrebi dinainte ce ar vrea sa-i gatesti. Astfel, ii vei demonstra cat de bine ii cunosti preferintele.

Specialistii sustin ca partenerii care stiu detalii marunte despre celalalt formeaza cele mai solide si reusite cupluri.

Totusi, daca barbatului tau ii place tot ce gatesti si nu are pretentii, incearca sa ii demonstrezi cat de mult iti pasa de el, preparand un desert delicios. Studiile au demonstrat ca barbatii sunt satisfacuti de gustul dulce mai mult decat de orice alta aroma.

Poarta rochia cu care ii place sa te vada imbracata

Atunci cand te aranjezi ii transmiti ca inca vrei sa arati bine pentru el, indiferent de cat de mult timp a trecut de cand sunteti impreuna. "Creierul barbatului recepteaza mult mai usor indiciile vizuale decat cel al femeilor. Atunci cand te va vedea imbracata cu o rochie sexy, va intelege cat de mult il doresti".

Daca vrei sa starnesti si mai multa pasiune, lucreaza putin la cromatica. Nu degeaba se spune ca rosul este culoarea pasiunii, intrucat si studiile au demonstrat ca barbatii se topesc atunci cand vad o femeie imbracata in aceasta culoare.

Ai grija de tine, ca sa ii arati ca iti pasa de el

Lupta cu stresul, alimentatia adecvata, exercitiile fizice, renuntarea la fumat sau chiar rasfaturile pe care ti le acorzi singura iti pot parea servicii pe care ti le faci tie, dar nu este asa.

Atunci cand tu te ingrijesti ii demonstrezi ca faci eforturi pentru a mentine o relatie cat mai animata. Astfel, ii demonstrezi ca iti pasa, ca iti dai interesul, ca vrei sa te placa mereu si ca te ingrozeste gandul ca el s-ar putea uita la alta vreodata.

Fa-i complimente

De-a lungul istoriei, barbatii au fost cei care au facut complimente femeilor. In zilele noastre, lucrurile s-au mai schimbat putin, iar sexul puternic are tot mai adesea nevoie de confirmarea calitatilor care ii consacra masculinitatea.

Asadar, confirma-i mereu partenerului tau ca este un om saritor, descurcaret, indemanatic si, nu in ultimul rand, ca este bun la pat. Spune-i direct despre aceste calitati, numeste-le pur si simplu, fara a folosi metafore pe care s-ar putea sa nu le inteleaga. In fine, mesajul general trebuie sa fie acela ca esti incantata sa ai un asemenea barbat langa tine.

Incurajeaza-l sa-si acorde o clipa de ragaz

Daca tu nu eziti niciodata sa-ti acorzi timp pentru tine, s-ar putea ca el sa nu stie cum sa-ti spuna ca vrea o clipa de ragaz, asa ca mai bine ii spui tu. Sugereaza-i sa-si ia o zi libera ca sa iasa cu baietii, sa se joace pe video, sa mestereasca la masina sau ca sa se odihneasca pur si simplu.

"Asa ii vei arata tot sprijinul tau si ii vei acorda libertatea de care are nevoie ca sa se simta pe deplin multumit", spun expertii. Astfel, va fi si el mai relaxat si va primi acest timp liber ca pe o recompensa.

Cere-i mereu sfatul

Barbatul tau are nevoie sa simta ca este un element important din universul tau. In afara de asta, are si nevoie sa simta ca poate sa ajute la rezolvarea problemelor. Spre exemplu, cere-i parerea in legatura cu modul in care ar trebui sa-ti abordezi sefii pentru a cere o marire de salariu.

Asa vei reusi sa ii dovedesti ca este competent, util, ca simti ca te poti baza pe el si ca parerea lui este importanta pentru tine. Dragostea merge mana in mana cu nevoia si dependenta, spun specialistii.

Multumeste-i pentru lucrurile marunte

Poate ti se pare inutil, dar faptul ca ii multumesti atunci cand duce gunoiul sau cand ii duce pe copii la scoala conteaza extrem de mult intr-o relatie. Aratandu-ti multumirea fata de el ii vei ridica moralul si vei umple de energie intreaga relatie.

"Trecem prin viata in viteza, uitam sa le observam faptele bune, iar ei uita sa ne spuna de ce au nevoie de la noi", descriu expertii in terapia de cuplu una dintre cele mai intalnite situatii.

Ofera-i o imbratisare prelungita

In locul sarutului in graba de dimineata, ofera-i o imbratisare prelungita, caci iti va simti si mai mult aprecierea. Femeile se exteriorizeaza si apreciaza mai mult prin cuvinte, insa barbatii primesc mai bine comunicarea prin atingeri.

Specialistii recomanda sa-l imbratisezi timp de cel putin sapte secunde, iar el va simti pe deplin aprecierea ta.

O partida de amor pe fuga

Nimic nu este mai placut decat sa faci dragoste ore in sir, insa specialistii sustin ca, din cand in cand, este bine sa ai parte de o partida de amor pe fuga. Femeile iubesc mai mult rasfatul prelungit de dupa, dar barbatii se simt extrem de fericiti atunci cand sunt in miezul actiunii.

Asadar, uneori este bine sa faci doar sex, nu dragoste.

Da-i ocazia sa se deschida fata de tine, asculta-l

Si barbatii au griji, au ganduri care nu le dau pace si au nevoie sa fie ascultati. Asadar, da-i ocazia sa se destainuie, intreaba-l mereu ce il macina sau, dimpotriva, lasa-l in pace atunci cand nu vrea sa vorbeasca. Daca vezi ca este posomorat si ca nu vrea sa vorbeasca, cel mai bine este sa-l intrebi doar de ce anume are nevoie.

Daca are ceva pe suflet, discuta cu el despre ceea ce il framanta.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#moduri aratat iubire, #sfaturi cuplu iubire, #demonstratie afectiune cuplu , #cuplu