4 bune obiceiuri pentru a atinge libertatea financiară

Advertorial
Joi, 02 Iunie 2022, ora 17:49
5960 citiri
4 bune obiceiuri pentru a atinge libertatea financiară
FOTO: freepik.com

Să devii independent financiar și să fii propriul șef este visul multora dintre noi. Cu toate acestea, înainte de a-ți lansa propria afacere, este necesar să iei în considerare câteva aspecte importante, de la experiența în domeniul pe care îl vizezi la rezervele financiare de care dispui. Iată mai jos patru bune obiceiuri pe care să le dezvolți care să te ajute în acest sens.

Fixează-ți obiective clare și concrete

Oamenii sunt diferiți, cu stiluri de viață și așteptări dintre cele mai diverse, astfel încât ce funcționează pentru unii poate să nu ți se potrivească. Este important să definești ce înseamnă pentru tine să ai libertate financiară, prin estimarea costurilor care țin de stilul de viață. Să îți fixezi un anumit obiectiv - sau mai multe -, de exemplu, un anumit venit lunar sau anual, dar și un termen. Cu cât obiectivele sunt mai specifice, cu atât mai mari sunt șansele de a le atinge. Fă o evaluare a obiectivelor tale în mod regulat.

Găsește mijloace de a-ți crește veniturile

În mod logic, dacă reușești să pui lunar deoparte o anumită sumă din salariu, vei avea un trai foarte bun. Prin urmare, este recomandat să găsești anumite mijloace să îți crești veniturile.

Astfel, dacă ești angajat, îți poți renegocia salariul regulat, însă, în acest sens, trebuie să oferi la rândul tău ceva angajatorului. Să îți îndeplinești sarcinile în mod eficient nu este un motiv suficient pentru a cere o mărire salarială. În schimb, te poți concentra pe viitor, preluând noi responsabilități, în schimbul unei creșteri procentuale a salariului.

Pe de altă parte, dacă posezi suficiente cunoștințe într-un anumit domeniu, poți încerca să devii freelancer. De exemplu, poți să devii PFA fără să îți dai demisia de la actualul loc de muncă. Demersul pentru înființare PFA nu presupune mari bătăi de cap, iar costurile sunt mici, decizia fiind excelentă dacă vrei sa testezi o idee de afaceri.

Trăiește sub posibilitățile tale

Miiardarul Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, trăiește într-o casă pe care a cumpărat-o cu 30.000 de dolari în urmă cu mai mult de 50 de ani. Filosofia sa de viață, împărtășită de mulți oameni bogați, include și ideea că nu ai nevoie să cheltuiești mult pentru a trăi viața din plin. Nu este vorba despre a te priva de multe lucruri, ci de a face distincția între cele de care ai nevoie și cele pe care le dorești, dar nu îți sunt neapărat utile.

Continuă să înveți

Indiferent că ești angajat sau vrei să îți lansezi propria afacere, este important să evoluezi constant și continuu. Să îți îmbunătățești cunoștințele, să te reinventezi, să fii la curent cu noutățile din domeniu sunt aspecte esențiale în acest sens. Este singurul mod de a avea ocazia de a descoperi lucruri noi, de a găsi poate o nișă neexploatată și de a o dezvolta și, în cele din urmă, de a-ți asigura o poziție competitivă. O investiție constantă în educare și dorința de a fi la curent cu cele mai noi tendințe îți vor permite să identifici rapid noi oportunități și să obții un avantaj major față de concurență sau colegii de pe aceeași poziție. Nu în ultimul rând, acest lucru te va ajuta să mergi mai departe pe drumul tău cu mai multă încredere și fără să te lași influențat de factori externi.

Să devii independent financiar presupune să îți crești veniturile, dar și să ai grijă de propria persoană, care este cel mai important atu al tău. Noțiunea de libertate financiară este diferită pentru fiecare, de aceea este important să îți fixezi obiective realiste, pentru a evalua corect efortul pe care va trebui să îl depui, care să nu îți afecteze negativ semnificativ stilul de viață.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#liberate financiara, #economii , #economii