Olguta Vasilescu: Vestea buna este ca, dupa alegeri, PDL va sta acasa

Joi, 23 Februarie 2012, ora 22:281937 citiri
Olguta Vasilescu: Vestea buna este ca, dupa alegeri, PDL va sta acasa

Purtatorul de cuvant al Departamentelor PSD, senatorul Lia Olguta Vasilescu, a declarat, joi, ca Uniunea Social Liberala va castiga alegerile locale si generale si va guverna fara PDL si UDMR.

Lia Olguta Vasilescu a facut aceste precizari in contextul in care fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a afirmat ca Miscarea Populara ar putea castiga, la parlamentare, in jur de 30% din voturi, guvernarea urmand sa fie asigurata impreuna cu PSD, in timp ce PNL si UDMR ar ramane in Opozitie.

"Vestea buna pentru romani este ca PDL si UDMR vor sta o tura in Opozitie, poate chiar acasa. Eu nu dau doi bani pe Sebastian Lazaroiu, ca sociolog, asa cum nu am dat doi bani pe el nici cand era ministru, cand reducea numarul asistatilor social, dar nu stia care este numarul lor.

Vad ca ne-a stabilit deja procentele in locale, cand se va rupe Alianta si care ne sunt obligatiile unora fata de altii. Vestile proaste pe care i le dam domnului Lazaroiu sunt ca USL va castiga alegerile locale si generale si ca va guverna fara PDL, UDMR sau alti cai verzi pe pereti pe care ii viseaza domnia sa", a afirmat Lia Olguta Vasilescu.

Senatorul social-democrat i-a reamintit fostului consilier prezidential ca PSD isi respecta cuvantul fata de partenerii de alianta, fata de care are o obligatie.

"Sebastian Lazaroiu isi inchipuie ca politica se face ca la Cotroceni, unde dansul a slujit, adica azi bati palma si maine spui 'este cuvantul meu, eu l-am dat, eu il iau inapoi' si cauti alt partener prin vecini", a sustinut aceasta.

Sebastian Lazaroiu, despre Miscarea Populara

Sociologul Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, a declarat, joi, ca Miscarea Populara, formata in jurul PDL, ar putea castiga, la parlamentare, in jur de 30% din voturi, guvernarea urmand sa fie asigurata impreuna cu PSD, in timp ce PNL si UDMR ar ramane in Opozitie.

"Miscarea populara va fi, in prima faza, o alianta de tip electoral, intre PDL, UNPR, PNTCD, probabil si o componenta ecologista, probabil si anumite grupuri civice active de centru-dreapta. Va fi acest conglomerat sub forma unei aliante electorale. Si, dupa aceea, la toamna, daca lucrurile merg bine, s-ar putea sa se inchege ca un agregat politic.

De obicei, aliantele electorale se fac doar pentru alegeri, nimeni nu mai are dupa aceea nicio obligatie sa ramana. Dar, daca lucrurile merg bine, poate sa devina o alianta politica", a declarat, joi, Sebastian Lazaroiu.

In opinia sa, dupa alegerile locale, USL s-ar putea scinda din cauza rezultatelor electorale care nu vor fi pe masura asteptarilor.

"Mi-e teama ca (PSD si PNL - n. red.) se vor sparge pentru ca nu vor lua acel scor pe care ei il cred. Nici macar 40% nu vor reusi sa ia in locale, pentru ca asa este aritmetica electorala. Sondajele sunt una, in teritoriu este cu totul altceva si modul in care se desfasoara votul. La locale eu nu-i vad sa ia mai mult de 40%, undeva intre 35 - 37%", a afirmat fostul consilier prezidential.

El a afirmat ca, dupa parlamentare, la guvernare ar trebui sa fie o mare coalitie, pentru ca este nevoie de revizuirea Constitutiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
silvia_h
rank 5
Insusi Iliescu, tartorul-sef al PSD, a spus ca USL nu are nici o
silvia_h
rank 5