Olguta Vasilescu a votat pentru demiterea ministrului Cuc, dar da vina pe... sistem

Miercuri, 03 Aprilie 2019, ora 17:22
8348 citiri
Olguta Vasilescu a votat pentru demiterea ministrului Cuc, dar da vina pe... sistem
Foto: Arhiva Facebook/ Lia Olguta Vasilescu

Deputatii au votat miercuri motiunea impotriva ministrului Transporturilor, Razvan Cuc. Aceasta a picat, cu doar 93 de voturi pentru demiterea lui, insa aici intra si 3 voturi venite din partea social-democratilor.

Este vorba despre fostul ministru al Muncii Lia Olguta Vasilescu, Nicusor Halici si Damian Florea. Cei trei au votat pentru motiunea simpla prin care partidele de Opozitie cereau demisia ministrului Cuc.

Iata cum arata votul electronic asupra motiunii:

Foto: Camera Deputatilor

Rugata sa ofere explicatii, Lia Olguta Vasilescu a dat vina pe sistemul electronic de votare, care "a avut erori tehnice".

"Nu, am votat contra motiunii. Ati vazut ca a dat rateuri toata ziua sistemul de vot. Cu siguranta a fost eroare. S-a blocat de mai multe ori sistemul de vot. Eu nu am alta explicatie. Eu stiu cum am votat", a declarat fostul ministru al Muncii pentru Mediafax.

De asemenea, ea a mai spus ca si in cazul celorlalti doi deputati PSD care au votat pentru demiterea ministrului Transporturilor este vorba de o eroare. In plus, Vasilescu a explicat ca nu a contestat procedura, intrucat numarul de voturi a fost "consistent".

"Am vazut ca numarul de voturi este consistent peste voturile pentru motiunea simpla si atunci nu si-a mai dat nimeni seama ca e cazul sa ceara o lista. Daca s-ar fi cerut lista mi-as fi dat seama si as fi anuntat imediat ca e o eroare", a mai sustinut deputatul PSD.

Foto: Camera Deputatilor

Motiunea impotriva ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, a picat. Doar 93 de deputati au votat, miercuri, pentru demiterea lui si nu mai putin de 148 de deputati i-au dat vot de sustinere ministrului din Cabinetul Dancila.

Reamintim ca, inca de saptamana trecuta, deputatul Lucian Bode (PNL) a anuntat ca - impreuna cu colegii sai de partid, dar si cu sprijinul deputatilor din PMP - a initiat o motiune impotriva lui Razvan Cuc, pe care il vrea plecat din fruntea Ministerului Transporturilor.

Deputatii Opozitiei au spus ca ministrul trebuie sa plece din cauza ca, in mandatele sale, n-a construit niciun metru de autostrada si n-a facut nimic pentru a preveni posibila intrare in colaps a societatilor de cai ferate. In plus, mai spuneau deputatii PNL si PMP, Cuc ar fi impins TAROM pe marginea prapastiei, schimbandu-i peste noapte si fara niciun motiv aparatul de conducere.

Vezi si Fata in fata cu o motiune, ministrul Transporturilor a sfidat iar: Nu stiti sa-mi numarati mandatele si ati numarat km de autostrada

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#motiune ministru Cuc, #vot Lia Olguta Vasilescu motiune, #motiune ministrul Transporturilor , #PSD