LG a inregistrat pierderi record in ultimul trimestru din 2010

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 21:30
1022 citiri
LG a inregistrat pierderi record in ultimul trimestru din 2010
Foto: Daylife

Producatorul sud-corean LG Electronics a raportat pierderi record de 219,8 milioane de dolari pentru ultimul trimestru din 2010, fiind al doilea trimestru consecutiv pe minus.

Oficialii companiei au dat vina pe scaderea preturilor la televizoare si pe incercarea de a lansa cat mai multe smartphone-uri, pentru a face fata concurentei din partea Samsung sau Apple, relateaza Financial Times.

LG este al treilea cel mai mare producator de telefoane mobile din lume si al doilea cel mai mare producator de televizoare cu ecran plat.

Cu toate acestea, oficialii companiei sunt optimisti cu privire la viitorul apropiat, sustinand ca LG va reintra pe profit in primul trimestru din 2011.

Rezultate mai slabe s-ar putea inregistra pe partea de telefoane mobile, dupa ce, in trimestrul al patrulea din 2010, compania a raportat o cifra de afaceri a acestei divizii cu 15 la suta mai mica decat in perioada similara din anul precedent.

LG a lansat primul sau smartphone, Optimus One, bazat pe platforma Android, in septembrie 2010, la sase luni dupa ce Apple a lansat iPhone 4 si Samsung a lansat Galaxy S. Ulterior, compania a lansat alte doua modele mai scumpe, Optimus Black si Optimus 2X, insa nu a reusit sa dea lovitura cu niciunul dintre ele.

Descarca instrumentul care asigura protectia copilului pe Internet, ControlInternet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#pierderi trimestriale LG, #rezultate financiare LG , #profit