Din pradă, prădător: Momentul incredibil în care un leu de mare reușește să smulgă capul unui rechin agresiv VIDEO

Joi, 16 Noiembrie 2023, ora 10:26
8596 citiri
Din pradă, prădător: Momentul incredibil în care un leu de mare reușește să smulgă capul unui rechin agresiv VIDEO
Leul de mare a prins un rechin albastru care-l ataca FOTO Youtube

Leii de mare și focile devin adesea victime ale atacurilor rechinilor, balenelor ucigașe și a altor prădători marini. Cu toate acestea, de data aceasta soarta a decis altfel: un leu de mare s-a transformat într-un prădător și a reușit să lupte împotriva rechinului, scrie Daily Mail.

Un videoclip uimitor a fost filmat în Golful Monterey din California: o femeie a reușit să surprindă momentul incredibil când un leu de mare a prins un rechin albastru care-l ataca, apoi i-a smuls literalmente capul și l-a înghițit.

Potrivit cercetătorilor Marine Mammal Care Center, o organizație locală non-profit de protecție a mamiferelor marine, remarcă după ce au studiat videoclipul cât de interesant este să urmărești o confruntare între un leu de mare și un rechin albastru de dimensiuni apreciabile.

Populația de pe coasta Californiei de lei de mare are tendința de a se hrăni cu pești mici, cum ar fi sardinele, așa că este rar să-i vezi mănâncă ceva atât de mare.

Cu toate acestea, cea mai mare amenințare pentru rechinii albaștri nu sunt, de fapt, leii de mare, ci oamenii care-i vânează.

Rechinii albaștri sunt cei mai pescuiți pe planetă astăzi, conform organizației nonprofit Shark Trust. Această specie este deja inclusă pe Lista Roșie și este considerată a fi în pericol de dispariție.

Potrivit lui Dave Beder, director de operațiuni și educație la Centrul de îngrijire a mamiferelor marine din San Pedro, California, rechinii albaștri sunt obișnuiți în aceste ape, dar înainte erau mult mai mulți. Din păcate, ca urmare a pescuitului de rechini, populația locală a fost aproape epuizată.

Oamenii de știință notează, de asemenea, că leii de mare trebuie să împingă prada mare la suprafața apei, deoarece nu sunt capabili să o înghită întreagă - de fapt, la suprafață le este mai ușor să o dezechilibreze și să o sfâșie prada.

În același timp, Beder observă că marii rechini albaștri pot înota de fapt mai repede și se pot scufunda mai adânc decât acest leu de mare, așa că este un mister cum a reușit leul de mare să-l prindă.

Un cuplu din SUA și-a expediat din greșeală pisica într-un colet poștal. Cum a fost găsită felina
Un cuplu din SUA și-a expediat din greșeală pisica într-un colet poștal. Cum a fost găsită felina
Un cuplu din SUA și-a expediat într-un moment de neatenție pisica într-un colet al companiei Amazon. Dispariția felinei a fost observată abia pe 10 aprilie, când proprietarii au devenit...
Drone explozive şi rachete ghidate lansate de Hezbollah în nordul Israelului. „Un atac complex”
Drone explozive şi rachete ghidate lansate de Hezbollah în nordul Israelului. „Un atac complex”
Mişcarea libaneză pro-iraniană Hezbollah a anunţat că a vizat sâmbătă, 27 aprilie, două poziţii militare în nordul Israelului, "în ripostă la atacurile inamicului" împotriva...
#leu de mare, #atac, #rechin, #rupt, #cap, #california , #stiri magazin