Transferul lui Messi la PSG a ajuns în justiție. Procesul în care este implicat superstarul argentinian

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 16:39
1785 citiri
Transferul lui Messi la PSG a ajuns în justiție. Procesul în care este implicat superstarul argentinian
Leo Messi. Foto: Facebook / PSG

Un socio şi mai mulţi suporteri francezi ai echipei FC Barcelona au contestat marţi, în faţa justiţiei UE, legalitatea transferului lui Lionel Messi la Paris Saint-Germain, scrie AFP.

În centrul disputei este transferul starului argentinian, în august 2021, la clubul parizian deţinut de un fond de investiţii din Qatar, în contextul unei aplicări considerate "neunitare" a regulilor UEFA.

Reclamanţii, reprezentanţi de avocatul franco-spaniol Juan Branco, consideră că PSG nu a putut face această achiziţie decât datorită amânării în Franţa (pâna în mai 2023) a aplicării regulilor fair play-ului financiar al UEFA, în opinia lor fiind vorba de un ajutor de stat.

Aceleaşi reguli care se aplicau deja în Spania, susţin ei, "au forţat FC Barcelona să se despartă de Messi", creând efectiv "o denaturare a concurenţei de care a beneficiat PSG".

Gardian al concurenţei în UE, Comisia Europeană trebuia să investigheze acest presupus ajutor de stat. Dar în faţa refuzului său, reclamanţii - Penya Barca Lyon şi un socio anonim - s-au adresat Tribunalului General al Uniunii Europene cu sediul în Luxemburg.

În timpul şedinţei de marţi dimineaţa, Branco a denunţat o "financiarizare progresivă" a fotbalului şi un control al guvernării sportului "lăsat în sarcina UEFA", un organism de drept privat cu sediul stabilit în Elveţia.

"Se consideră că suporterii şi cetăţenii europeni nu au niciun cuvânt de spus", a afirmat avocatul.

Bruno Stromsky, de la Serviciul juridic al Comisiei, a respins aceste argumente. "Disparităţile de care se plâng reclamanţii nu intră sub incidenţa ajutorului de stat", a spus juristul.

Decizia Tribunalului UE este aşteptată peste câteva luni.

Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Încă un premiu pentru Novak Djokovic. La cea de-a 25-a ediţie a Trofeelor Laureus, tenismanul sârb a fost desemnat Sportivul Anului, în urma sezonului 2023, în care a câştigat al 24-lea...
Recital Leo Messi la Inter Miami. Câte goluri a marcat argentinianul VIDEO
Recital Leo Messi la Inter Miami. Câte goluri a marcat argentinianul VIDEO
Echipa Inter Miami continuă să avanseze în Conferinţa de Est a MLS, după ce a învins duminică pe teren propriu formaţia Nashville, scor 3-1, graţie unei duble a lui Lionel Messi. Echipa...
#Leo Messi, #messi psg, #Messi Barcelona , #Stiri Leo Messi