Ce risca Leo Messi dacă refuza mantia primită de la emirul Qatarului: ”Se năștea un conflict diplomatic”

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 19:34
4854 citiri
Ce risca Leo Messi dacă refuza mantia primită de la emirul Qatarului: ”Se năștea un conflict diplomatic”
Leo Messi, la festivitatea de premiere

După victoria Argentinei în faţa Franţei în finala Cupei Mondiale, a avut loc tradiţionala ceremonie de premiere. Şi dacă toţi jucătorii şi-au primit, ca întotdeauna, medalia la gât, Lionel Messi a îmbrăcat şi un „bisht”, o ţinută tradiţională arabă, purtată la ocazii speciale.

La prima vedere, căpitanul Albiceleste părea oarecum surprins de ce se întâmplă. Şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, emirul Qatarului, l-a îmbrăcat pe Lionel Messi cu un „bisht”. Această mantie este o ţinută tradiţională şi prestigioasă în lumea arabă, în special în Arabia Saudită. Folosită pentru evenimente majore, această pelerină simbolizează bogăţia şi regalitatea.

Ciprian Panait, un antrenor român care activează de mulți ani în spațiul arab, inclusiv în Qatar, a oferit detalii despre ce s-ar fi putut întâmpla dacă Leo Messi refuza mantia.

"Am văzut la TVR niște colegi de-ai mei care au dat niște declarații în totală necunoștință de cauză. Dacă Messi nu își punea pe umeri acea mantie, era cel mai mare afront adus emirului Qatarului și se năștea un conflict diplomatic. Asta ca să rețină cei care au vorbit la TVR 1 și au spus ce au spus”, a declarat Panait pentru Sport.ro.

Eu, după 6 ani în Arabia Saudită, vreau să vă spun că mantia aceea este purtată numai de clasă conducătoare, numai de oamenii foarte bogați, iar când o primești înseamnă că faci parte din familia lor, înseamnă că ești primit în cercul lor. E o mare formă de respect pe care ți-o oferă omul respectiv.

Când emirul Qatarului îți oferă acest dar, nu cred că cineva își permite să nu primească, dar oamenii neștiutori... niște comentarii fantastice, e incredibil ce pot spune românii în necunoștință de cauză.

Mai mult, merg mai departe cu raționamentul: Messi e la Paris Saint-Germain, da? Știți cine e patronul lui PSG? Familia regală, rețineți, nu Nasser Al-Khelaifi. Și nu cred că se pune problema vreodată ca cineva să comenteze", a completat tehnicianul român.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florinel Coman va lua 2 milioane pe an în Golf. ”E mic salariul. Pentru ei, banii nu contează”
Florinel Coman va lua 2 milioane pe an în Golf. ”E mic salariul. Pentru ei, banii nu contează”
Florinel Coman va pleca de la FCSB în vară pentru Al Duhail, club din Qatar controlat de aceeași conducere ca și PSG. Al Duhail e controlată de Khalifa bin Hamad Al Thani, cunoscut drept...
Transferul lui Florinel Coman, pe ultima sută de metri: ”Este echipa Armatei”
Transferul lui Florinel Coman, pe ultima sută de metri: ”Este echipa Armatei”
Florinel Coman (26 de ani) urmează să semneze cu Al-Duhail, formație din Qatar, momentan ocupanta locului 6 în campionat. Gigi Becali a declarat că Florinel Coman s-a înțeles deja cu noua...
#Leo Messi, #Qatar, #mantie , #Campionatul mondial 2022