Cât de des trebuie înlocuite pernele, lenjeria de pat și prosoapele din baie

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 00:21
43879 citiri
Cât de des trebuie înlocuite pernele, lenjeria de pat și prosoapele din baie
Obiectele pe care le folosim frecvent se uzează și pot aduna germeni FOTO Unsplash

În fiecare casă există o serie de obiecte indispensabile pe care trebuie să le înlocuim periodic, însă acestea nu vin cu termen de expirare sau cu manual de instrucțiuni, drept urmare rămâne la alegerea fiecăruia momentul înlocuirii.

Totuși, există recomandări în privința unor obiecte precum perne, lenjerie de pat, prosoape, bureți de vase, saltele și nu numai, potrivit homemaking.com.

1. Lenjerie de pat

Dormim pe ea în fiecare noapte, deci, cu toate că o spălăm regulat, ar trebui să cumpărăm un set nou la fiecare doi ani.

2. Perie WC

Peria de WC are o treabă grea, drept urmare ar trebui să o schimbați la circa șase luni.

3. Perdea duș

Pe măsură ce trece timpul, pe perdeaua de la duș apar pete, acumulări de săpun și de apă. Este recomandat să o schimbați la fiecare patru luni.

4. Prosoape

În primul rând, prosoapele de baie ar trebui să fie spălate după trei utilizări. Acestea ar trebui schimbate după doi ani sau când prind miros urât și nu mai absorb apa corespunzător.

5. Saltea de pat

Dacă te gândești cât timp petreci zilnic în pat, îți dai seama instant că nici cea mai calitativă saltea de pat nu poate să reziste 50 de ani. În funcție de calitate, ar trebui înlocuită la circa opt ani.

6. Electrocasnice mici din bucătărie

Electrocasnicele mici din bucătărie, cum ar fi prăjitoare de pâine, blendere, aparatele de cafea sau roboții de bucătărie, ar trebui să fie schimbate după 10-12 ani.

7. Covor de baie

În primul rând, covorul din baie ar trebui să fie spălat o dată pe săptămână. De asemenea, este important să vă asigurați că îl puneți mereu la uscat după ce se îmbibă cu apă. Acesta ar trebui schimbat după 1-2 ani.

8. Burete de vase

Deși nu există un termen anume pentru că depinde în ce măsură este folosit, ar trebui schimbat de îndată ce se deteriorează sau începe să miroasă neplăcut.

9. Perne de decor

Chiar și pernele care sunt folosite strict în scopuri decorative ar trebui înlocuite la fiecare cinci până la 10 ani. Cel mai bine este să cumpărați perne cu huse detașabile, astfel încât să le puteți spăla în mod regulat.

10. Preșul de la intrare

Atunci când perii de pe covorul de la intrare încep să se uzeze sau să se rupă, este timpul pentru unul nou.

11. Vase pentru gătit

Chiar și cele mai bune oale și tigăi, cu înveliș antiaderent, vor începe să se uzeze după un timp și mâncarea se va prinde, drept urmare este indicat să le schimbați la circa cinci ani.

12. Cuvertură

Cuverturile au o viață mai lungă, mai ales că de multe ori sunt folosite mai degrabă pentru decor. Totuși, ar trebui să fie înlocuite la fiecare 10-15 ani.

13. Canapea

Canapelele pot fi scumpe, drept urmare ați putea considera că una este o investiție pe viață. Cu toate acestea, canapelele se vor uza în timp, își vor pierde fermitatea, iar țesătura se va subția. În funcție de calitatea și uzura canapelei, aceasta ar trebui înlocuită la fiecare 8-15 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#lenjerie pat, #prosoape, #perne, #inlocuire , #stiri life style
Comentarii
M
mikixxx
rank 3
Dar pe ziaristii astia dastepti, la cati ani trebuie schimbati?