Lider PSD atacă dur Legile Educației propuse de Cîmpeanu: „Aruncă în derizoriu sistemul de învățământ”

Miercuri, 31 August 2022, ora 16:23 1760 citiri
Deputatul PSD Gheorghe Șimon l-a ironizat pe Klaus Iohannis FOTO Gheorghe Șimon / Facebook

Deputatul PSD Gheorghe Șimon a criticat dur noua lege a Educației prousă de ministrul PNL Sorin Cîmpeanu și a făcut ironii la proiectul „România educată”, inițiat de președintele Klaus Iohannis.

„Legea Educației a ministrului Câmpeanu aruncă în derizoriu sistemul de învățământ din România. Profesorii sunt reduși la simpli executanți, iar >, cu care președintele Iohannis a făcut paradă în campania electorală, rămâne doar o poveste pentru copiii naivi și neștiutori”, a transmis deputatul PSD într-un comunicat de presă.

Social-democratul amintește de petiția împotriva Legii Educației care a adunat deja 21.000 de semnături și susține că legea are nevoie de noi dezbateri.

„Pe 25 august la ora 15.00 a fost lansată o petiție împotriva Legii Educației și a ministrului Cîmpeanu și s-au strâns până acum 21.000 de semnături, iar semnarea ei continuă. PSD consideră că, atunci când legea va ajunge în Parlament, trebuie asigurată o dezbatere cât mai amplă în care să se țină cont de observațiile venite dinspre societatea civilă. Vor trebui luate în discuție și analizate atât punctele de vedere exprimate de intelectuali, dar și ale unor organisme mai apropiate de acest domeniu, respectiv asociațiile elevilor și părinților”, a adăugat Șimon.

Deputatul PSD a ironizat apoi proiectul „România Educată” inițiat de Klaus Iohannis.

„Obiectivul PSD rămâne acela de a elimina discriminările și inechitățile, și de a asigura fiecărui elev din România accesul egal la educație, iar pentru asta vom pune accentul pe sprijinirea elevilor din familiile sărace. România Educată a lui Iohannis se trasnformă în fiecare zi într-o Românie a discriminării și nu putem asista nepăsători la acest fenomen”, a conchis social-democratul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com