REPER cere explicații privind legea salarizării unitare, după contrazicerile din Guvern. ”Pe câte milioane de euro se joacă cu interesele românilor?”

Marti, 30 Ianuarie 2024, ora 19:43
2618 citiri
REPER cere explicații privind legea salarizării unitare, după contrazicerile din Guvern. ”Pe câte milioane de euro se joacă cu interesele românilor?”
Premierul și Ministra Muncii au făcut declarații contradictorii privind legea salarizării unitare FOTO Facebook/Simona Bucura Oprescu

Copreşedinta REPER, Ramona Strugariu, le solicită premierului Marcel Ciolacu şi ministrei Muncii Simona Bucura-Oprescu explicaţii cu privire la declaraţiile contradictorii referitoare la adoptarea legii salarizări unitare în sectorul public şi a riscului de a pierde milioane de euro din PNRR.

Pe de o parte, ministra Muncii ne transmite intenţia de a reforma salarizarea în sistemul public prin intermediul noii legi a salarizării, spune Strugariu, potrivit unui comunicat de presă al partidului REPER. Această lege a fost echivalată cu jalonul 420 din PNRR, parte din a patra cerere de plată a României, care va fi înaintată anul acesta.

Pe de altă parte, premierul Ciolacu ne lămureşte clar: „Dacă aş fi un om politic inconştient, aş face o legea a salarizării în perioada alegerilor. Daţi-mi voie să nu fiu”.

„Aşadar, nu vom avea prea curând o lege a salarizării unitare în sectorul public. Mă întreb dacă guvernanţii noştri sunt inconştienţi, dacă au modificat ceva în PNRR, dacă sunt foarte conştienţi de ceea ce fac şi ţin ascunse amănunte despre viitorul României. Eu cred că nu le mai pasă nici de viitorul ei în Uniunea Europeană. Le cer public lui Marcel Ciolacu şi ministrei muncii să explice ce se va întâmpla dacă nu venim cu legea salarizării, clar şi concis, dacă mai este sau nu jalon în PNRR, care este inconştienţa la care se referă şi pe câte milioane de euro se joacă cu interesele românilor, din nou. Pe lângă jocul “uite jalonul din PNRR, nu e jalonul…”, această lege promisă a tranşat greva profesorilor din 2023, fiind prevăzută în cadrul OUG 57, cu obligativitate de a intra în vigoare la 1 ianuarie 2024. În concluzie, i-au minţit şi pe profesori. Acum se pregătesc să mintă, din nou, întreaga Românie”, a declarat Ramona Strugariu, deputată europeană şi copreşedinta partidului REPER.

Liderul PSD Marce Ciolacu a afirmat, chestionat despre legea salarizării, că dacă ar fi un „om politic inconştient” ar face această lege în perioada alegerilor. „Daţi-mi voie să nu fiu”, a adăugat el, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri la Baia Mare.

Ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că venirea FMI în România este o chestiune de rutină, pe analiza indicatorilor macroeconomici. Ea a mai spus că, la fel ca şi în cazul legii pensiilor, momentul T0 al reformei îl va reprezenta noua lege a salarizării, pe Jalonul 420 din PNRR, salarizarea în sistemul public.

„Noi, Ministerul Muncii, lucrăm la legea salarizării, în mare măsură partea de dialog social, ministere, sindicate, a fost făcută, doar cu cei din educaţie nu ne-am întâlnit de când am început eu mandatul, strict pe legea salarizării. Au avut o negociere înainte de venirea mea la minister, intenţionez să mă întâlnesc cu aceştia săptămâna viitoare. Ne vom apuca să populăm familiile ocupaţionale cu coeficienţii, să avem o aşezare a acestora”, a explicat Simona Bucura-Oprescu.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#legea salarizarii unitare, #declaratii guvern, #marcel ciolacu, #simona bucura oprescu, #reper , #legea salarizarii