Marcel Ciolacu, despre cumulul pensie-salariu: ”Te-ai pensionat anticipat, ai speculat legea. Nu sunt de acord cu aceasă măsură”

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 17:50 11069 citiri
Doi pensionari se plimbă ținându-se de mână FOTO: Pixabay.com

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a comentat miercuri, 2 februarie, proiectul de lege privind cumulul pensie-salariu şi majorarea vârstei de pensionare.

”Haideţi să vedem cum ai ajuns pensionar, te-ai pensionat anticipat, ai speculat legea”, a arătat Marcel Ciolacu, precizând că nu este de acord nici cu excepţiile introduse pentru demnitari în privinţa acestui cumul.

Liderul PSD a mai spus că nu este vorba de a impune o majorare a vârstei de pensionare, iar voluntar poţi să munceşti până la ce vârstă doreşti.

Ciolacu a fost întrebat dacă este de acord cu proiectul de lege privind cumulul pensie-salariu şi prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani.

”Plecăm de la drepturile fundamentale şi un drept fundamental este dreptul de a munci, de asemenea, de a avea pensie. Nu cred că în aceeaşi lege, să venim şi cu restricţionarea veniturilor, nu vorbim de pensie, eu doresc să mă pensionez anticipat, e o altă abordare, şi apoi vrei tot la stat, în acelaşi loc de muncă, să ai şi salariu.

Nu ştiu cât de corect este. Nu ştiu cât de corect este să restricţionezi până la ce vârstă, poate unii doresc să muncească peste 70 de ani, până în 70 de ani”, a spus el.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că a înţeles că nu este o obligaţie a creşterii vârstei de pensionare, şi ”voluntar poţi să munceşti până la ce vârstă doreşti”.

Preşedintele PSD a explicat că acel cumul între pensie şi salariu, în zone deficitare, unde nu găseşti forţă de muncă, precum cercetarea, sau să dai excepţie pentru demnitari, iar nu este de acord, arătând că vorbeşte de principii.

”Haideţi să vedem cum ai ajuns pensionar, te-ai pensionat anticipat, ai speculat legea. Eu v-am spus că nu sunt de acord să existe excepţii pentru demnitari. Ne punem la masă şi găsim soluţiile. S-ar putea ca, prin această lege, să găsim zone total descoperite, repet, pe zona de cercetare şi învăţământ”, a afirmat Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai afirmat că ”există persoane care s-au pensionat anticipat, voit, ca să facă acest cumul al pensiei cu salariul, nu sunt de acord cu această zonă, altfel nu aş fi invocat această măsură”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com