Leacuri băbești care chiar funcționează. Planta care te ajută să scapi de durerile de spate

Luni, 08 August 2022, ora 23:01
13151 citiri
Leacuri băbești care chiar funcționează. Planta care te ajută să scapi de durerile de spate
Tătăneasa este o plantă medicinală naturală care tratează durerile musculare și articulare FOTO Pixabay

Cu mult înainte ca medicina să atingă nivelul la care este astăzi, oamenii foloseau ierburi, mirodenii, sucuri și diverse alte alimente pentru a-și trata problemele de sănătate.

Există o serie de remedii naturiste care chiar funcționează și care, uneori, în funcție de problema medicală, pot înlocui medicamentele, potrivit medical-news.org.

Remedii naturiste care funcționează

1. Oțet pentru cuticule infectate

Cuticulele se pot infecta mai ales după o vizită la manichiură. Puteți trata această problemă și în mod natural. Puneți o cantitate egală de apă și oțet într-un bol și țineți degetele în el timp de 15 minute. Repetați zilnic până la vindecare. Funcționează deoarece oțetul alb este un antibacterian natural.

2. Tătăneasă pentru dureri de spate

Tătăneasa este o plantă medicinală naturală care tratează durerile musculare și articulare. Potrivit unui studiu care a implicat 215 persoane, aplicarea unei creme pe bază de tătăneasă a ajutat la reducerea durerilor de spate, în special în partea inferioară și în partea superioară a spatelui.

3. Terci de ovăz pentru mușcături de insecte

Mușcăturile de insecte sunt inevitabile, mai ales vara. Fulgii de ovăz reduc mâncărimea și tratează mușcăturile insectelor, mai ales pe ale țânțarilor. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați fulgii de ovăz cu apă și să aplicați pe mușcături timp de 10 minute.

4. Sfeclă roșie pentru constipație

Sfecla roșie nu este doar gustoasă, ci și grozavă pentru colon. Fie că este gătită la abur, sub formă de salată sau de suc, ajută în cazul constipației.

5. Urzici pentru căderea părului

O cură cu urzici va avea beneficii vizibile dacă vă confruntați cu căderea părului. Fie că le consumați sub formă de ceai sau de mâncare, au foarte multe vitamine și minerale ce combat căderea părului și ajută la menținerea podoabei capilare.

6. Bicarbonat de sodiu pentru așchii

Atunci când oamenii au o așchie, încearcă adesea să o extragă cu penseta. O soluție mai bună este aplicarea unei paste pe bază de bicarbonat de sodiu, care umflă pielea și determină fragmentul de lemn să iasă singur la suprafață. Nu trebuie decât să amestecați bicarbonat de sodiu cu puțină apă, până se ajunge la consistență de pastă, pe care o aplicați pe așchie, puneți un bandaj și lăsați să acționeze 24 de ore.

7. Extract de arbore de ceai pentru coșuri

Deși extractul de arbore de ceai nu tratează cauza acneei, este foarte bun pentru a usca coșurile. Puteți combina două picături de ulei de arbore de ceai cu 12 picături de ulei vegetal și să tamponați apoi fața cu o dischetă demachiantă.

8. Ceai de cimbru pentru tuse

Cimbrul atenuează tusea deoarece are afect antibacterian și antiinflamator. De asemenea, este dezinfectant, expectorant și antispastic. Puteți face ceai de cimbru turnând apă fierbinte peste 1-2 lingurițe de frunze de cimbru, iar apoi se lasă la infuzat, acoperit, 10 minute. Sunt recomandate 2-3 căni pe zi.

9. Ulei de măsline pentru buze crăpate

Se întâmplă uneori ca oricât balsam de buze ați folosi, să aveți în continuare buzele crăpate. Dacă vreți să încercați ceva natural, uleiul de măsline este soluția deoarece hidratează buzele în profunzime.

10. Ulei de mentă pentru migrene

Uleiul de mentă poate ajuta la tratarea migrenelor și există multe modalități de a-l încorpora în rutina zilnică. Dacă sunteți predispus la migrene și vă place să faceți băi lungi, puteți adăuga puțin în apă. Masați ulei pe tâmple, spatele gâtului, umeri și în zona pieptului. Inspirați uleiul de mentă cu abur sau cu un difuzor de uleiuri esențiale. De asemenea, puteți bea ceai de mentă.

11. Ghimbir pentru greață

Nu se știe exact cum ghimbirul poate să amelioreze greața. Cu toate acestea, unii oameni de știință au bănuit că anumite substanțe chimice găsite în ghimbir pot influența stomacul, sistemul nervos și intestinele, ajutând la reducerea senzației de greață.

12. Turmeric pentru durerile de gât

Turmericul conține numeroase minerale, vitamine, proteine ​​și fibre alimentare. Este un agent puternic antiinflamator, antioxidant, antifungic, antiseptic, expectorant, carminativ și anticancerigen. Acționează împotriva durerii în gât prin inhibarea inflamației în timp ce ameliorează simptomele, cum ar fi senzația de mâncărime sau zgârieturi, durere, arsură și gât umflat. Puteți face gargară folosind turmeric, apă și sare, precum și să beți ceai de turmeric.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#leacuri babesti, #remedii naturiste , #stiri sanatate