Unde se ascund milioane de romani bogati (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 20 August 2011, ora 23:58
12185 citiri
Unde se ascund milioane de romani bogati (Opinii)
Foto: stiri.rol.ro

Mare-i gradina Domnului! Si Romania la fel. Fiecare, desigur, va intelege ce poate si vrea, insa Sebastian Lazaroiu a pasit de mult dincolo de limita ratiunii si a normalului. El insusi a ajuns un fenomen imposibil de inteles, ca si milioane de romani care plesnesc de bogatie. Doar el ii vede, doar el i-a identificat, dupa criterii doar de el stiute. Tehnica manipulatorie sfideaza insa, prin grosolania ei, orice urma de logica, de bun simt si minima cultura civica.

Nu stiu cum poate vorbi Sebastian Lazaroiu despre calitatea presei si a jurnalistilor, cand domnia sa ne instiinteaza ca, in Romania, aproximativ 40% din totalul bogatilor fura statul. Care sunt acesti bogati? Familii (cu trei membri) ale caror venituri ajung la extravaganta suma de 2.400 de lei. Vrea sa spuna asa - 800 de lei pe luna pe membru de familie = bogat! Nu exista comentariu adecvat la o asemenea insulta. Nu pot decat sa-i doresc lui Sebastian Lazaroiu sa ramana el bogat pe viata cu 800 de lei pe luna.

Daca o familie care abia aduna 500 de euro pe luna este considerata bogata, atunci asta inseamna ca Lazaroiu traieste in Africa. Iar romanii locuiesc deja in cea mai saraca tara din lumea a treia. Doar acolo calculele ministrului Muncii nu ar fi ridicole si rizibile. Si ar respecta proprietatea cuvintelor folosite.

"Eu am vorbit de 40% cei mai bogati romani, inseamnand ca ei au la 8 milioane pe membru de familie, adica o familie care are, in medie, 24 de milioane de lei vechi" - Sebastian Lazaroiu, la Realitatea Tv, 17 august 2011.

Nu cred insa ca pe ministrul Lazaroiu il muncestea prea mult grija de a folosi cuvintele in mod adecvat. Nici nu il suspectez ca ar avea vreun interes de a respecta proprietatea termenilor de care face vorbire. El trebuie sa transmita doar un mesaj politic, dupa cum a recunoscut. Pentru asta orice e permis, inclusiv rasturnarea realitatii.

Asa am ajuns o tara cu milioane de bogatasi. Ce a vrut de fapt ministrul Muncii sa se inteleaga din mesajul sau cifrat? Exact ce spuse cu o zi in urma, cand a prezentat iarasi niste date aiuritoare - "peste 40% dintre cei mai bogati romani beneficiaza de ajutoare sociale". Ai spune ca traim intr-un paradis fiscal, intr-un Luxemburg al Europei de Est, iar Sebastian Lazaroiu este Cenusareasa Executivului care a venit sa faca ordine si curat dupa marea depravare de dinaintea sa (facuta de catre ai sai).

Cand il auzi pe Sebastian Lazaroiu vorbind despre bogatii Romaniei, iti vine sa-i zici, scurt - Iarta-l Doamne, ca nu stie ce spune! E cel putin bizar ca ministrul Muncii se lupta cu presa, cu Opozitia si liderii ei, critica si emite judecati de valoare asupra actul jurnalistic, exact in timp ce are tupeul sa lanseze idei atat de extravagante precum aceea despre clasa romanilor bogati.

Desigur, ca orice sociolog cu pretentii de manipulator, care se viseaza genial in opera sa profunda, si Lazaroiu isi imagineaza ca din socul datelor pe care le-a prezentat o singura idee va ramane infipta in mintea electoratului - aproape jumatate dintre bogatanii Romaniei fura statul. Eventual, dintre cei care fura statul majoritatea coplesitoare apartinand Opozitiei. Am tot mai putine dubii ca politica pe care Sebastian Lazaroiu o propaga din fruntea ministerului Muncii urmareste in primul rand aceasta idee simpla. Scopul sau fiind nu munca, ci jocurile politice.

In rest, sa fim mandri ca avem onoarea de a trai intr-o tara cu atat de multi bogati. O premiera mondiala, un standard exceptional, un nivel al vietii mai ridicat decat in Elvetia, Norvegia ori Suedia. O tara unde jumatate din totalul populatiei este bogata si cinstita, iar cealalta jumatate este alcatuita din hotii Opozitiei care nu-i lasa si pe restul sa fie si mai bogati. Din cauza lor pensionarii si bugetarii, sunt convins acum, traiesc ceva mai putin bine decat restul bogatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Sebastian Lazaroiu ministrul Muncii, #Guvernul Boc, #strategii electorale, #alegeri parlamentare 2012 , #ministrul Muncii