Sebastian Lazaroiu: Titanicul se scufunda si USL desface sampania

Vineri, 12 August 2011, ora 11:33
2168 citiri
Sebastian Lazaroiu: Titanicul se scufunda si USL desface sampania
Foto: B1 TV

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, respinge criticile Uniunii Social Liberale

(USL) privind Strategia Fiscal-Bugetara a Romaniei pentru perioada 2012-2014.

Demnitarul afirma ca "e foarte multa demagogie la USL". Strategia este "cel mai intelept mod de a privi urmatorii trei ani", declara ministrul. Lazaroiu mai precizeaza ca pensiile nu vor ingheta.

Sebastian Lazaroiu justifica prevederile din Strategia Fiscal-Bugetara: "Strategia, asa cum e ea in realitate, reprezinta cel mai intelept mod de a privi urmatorii trei ani pentru Romania, in contextul tulbure din punct de vedere economic la nivel international. Trebuie sa mergem pe scenariul cel mai prudent".

Lazaroiu, despre strategia fiscala: Daca descoperim petrol, putem face si mariri

Ministrul Muncii critica "demagogia" USL. "Sigur, USL ne-a obisnuit de anul trecut cu promisiunile lor de marire de salarii si pensii. E deja foarte multa demagogie in ceea ce spun ei. Titanicul da semne ca se scufunda, ma refer la economia globala si cei de la USL desfac sampania! Guvernul trebuie sa ramana responsabil, in ciuda demagogiei celor din Opozitie", declara el.

Sebastian Lazaroiu precizeaza ca "daca lucrurile vor urma un curs pozitiv, nimic nu ne impiedica sa devenim mai generosi in urmatorii trei ani, dar in momentul acesta nu sunt semne ca lucrurile vor merge intr-o directie buna, ma refer la contextul international".

Potrivit Strategiei Fiscal-Bugetare, anumite pensii vor fi inghetate pana in 2014.

Sebastian Lazaroiu explica faptul ca nu e vorba de o inghetare propriu-zisa, ci de o

amanare.

Lazaroiu: Pensiile nu sunt inghetate, 100.000 nu cresc. Vezi pe cine acuza de manipulare

"Nu e vorba de o inghetare a pensiilor. Acolo era vorba de niste drepturi pe care o categorie de pensionari, cei incadrati in conditii deosebite de munca ar fi trebuit sa le primeasca in 2012 si ele au fost amanate pana in 2014. Asta nu inseamna ca daca toate pensiile vor creste, nu vor creste pensiile acestora, dar ei nu-si vor primi doar acele drepturi pana in 2014. O majorare a pensiilor cu algoritmul cunoscut, rata inflatiei plus jumatate din cresterea salariului mediu brut, o asemenea indexare va fi pentru toate pensiile, inclusiv pentru cele din grupele speciale de munca", spune ministrul.

Sebastian Lazaroiu mai afirma ca "daca vor fi crescute pensiile in 2012, in 2013, depinde esential de evolutiile economice din Romania si de pe plan mondial. Daca lucrurile se agraveaza in mod serios pe plan mondial, nu cred ca va fi nimeni inconstient sa se imprumute, ca sa majoreze pensiile si salariile".

Citeste mai multe despre Lazaroiu la RFI: Titanicul se scufunda si USL desface sampania! pe RFI.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#lazaroiu pensii, #inghetare pensii, #Lazaroiu USL , #ministrul Muncii