Sebastian Lazaroiu: Alba ca Zapada este inevitabila

Luni, 22 August 2011, ora 11:34
4242 citiri
Sebastian Lazaroiu: Alba ca Zapada este inevitabila
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, sustine ca "nasterea" Albei ca Zapada este inevitabila in viitorul apropiat, mai ales in noul context international cand e nevoie de o noua ordine institutionala.

"In curand se implineste un an de atunci... Alba ca Zapada s-a nascut pe terasa unei case cu verdeata.(...) Alba ca Zapada este inevitabila si cred ca mai ales in noul context european si international e nevoie de o noua ordine institutionala.

Romania trebuie sa o ia de la inceput, cred ca toate tarile europene trebuie sa o ia de la inceput, dar daca noi suntem mai intuitivi decat altii am putea sa o facem inaintea lor. In ultimii ani am fost destul de avangardisti", a declarat fostul consilier prezidential intr-un interviu acordat Blogary.

Sebastian Lazaroiu s-a declarat cel mai politic "ministru din Cabinetul Boc", deoarece are convingeri puternici, insa nu are de gand, momentan, sa se inscrie in PDL.

"Sunt cel mai politic ministru din Cabinetul Boc. Politic nu inseamna sa fii membru de partid, ci sa ai niste convingeri si ceea ce faci sa faci sa fie bazat pe aceste convingeri. Eu am niste convingeri puternice si poate de aceea starnesc reactii atat de puternice, iar convingerile sunt de centru dreapta. Nu am ascuns asta niciodata. Mai cred ca orice ministru trebuie sa fie in primul rand politic, chiar si eu am fost sustinut de PDL, dar pana acum nu mi-a conditionat nimeni intrarea in partid si nu cred ca o sa fortez eu lucrurile", a mai spus fostul consilier prezidential.

Sebastian Lazaroiu a adaugat ca, in cazul in care se va inscrie intr-o formatiune politica, aceasta trebuie sa fie de centru dreapta.

"Pe viitor as fi interesat sa intru intr-o miscare mai larga de centru dreapta, care sa mobilizeze energiile de dreapta ale societatii. Toate sondajele arata ca in acest moment curentul de centru dreapta este preferat, populismul este minoritar si vocal, iar curentul de centru dreapta este responsabil si mai putin vocal", a conchis Lazaroiu.

In urma cu un an, pe vremea cand era consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu a lansat-o pe "Alba ca Zapada".

"2012. Scufita Rosie, Mos Craciun, Fetita cu chibrituri? Sau Alba ca Zapada?", erau previziunile politice pe care le facea acesta, tot pe Blogary.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, reafirmă, într-o postare pe Facebook de joi, 18 aprilie, că este supus „unei masive campanii de manipulare şi...
#Sebastian Lazaroiu ministrul Muncii, #Sebastian Lazaroiu Alba caZapada , #ministrul Muncii