Revista presei: Lazaroiu a rezistat la Munca doar 3 luni

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 09:04
1869 citiri
Revista presei: Lazaroiu a rezistat la Munca doar 3 luni
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a decis revocarea lui Sebastian Lazaroiu din functia de ministru al Muncii. Motivele care au stat la baza acestei decizii, cine este noul ministru ori reactiile venite din partea Opozitiei sunt principalele subiecte pe care le trateaza cotidienele centrale in editia de sambata.

Decizia premierului vine dupa ce Lazaroiu, fost consilier prezidential, a facut o serie de declaratii ce au starnit reactii aprinse atat din partea Opozitiei, cat si a societatii civile. "Lazaroiu, demis pentru ca a criticat partidul", titreaza Evenimentul Zilei.

Ministrul Lazaroiu a fost dat afara din Guvern de premierul Emil Boc, dupa numai trei luni de activitate, scrie si Jurnalul National, intr-un material titrat "Lazaroiu a rezistat la Munca doar 3 luni".

Adevarul precizeaza ca in locul fostului ministru a fost numita deputata democrat-liberala Sulfina Barbu. "Sulfina Barbu, in locul lui Lazaroiu la Munca" noteaza jurnalistii, precizand ca sefa organizatiei de femei a PDL a mai detinut functia de ministru al Mediului in Cabinetul Tariceanu I.

Subiectul este dezbatut pe larg si de Puterea, care prezinta "Ce spun politicienii despre revocare".

Nici reactiile din partea Opozitiei nu s-au lasat asteptate. "Revocarea lui Lazaroiu arata ca piticii din Guvern au dat-o afara pe Alba ca Zapada", sustine presedintele PSD, Victor Ponta, citat de Romania Libera.

Evenimentul Zilei: Boc isi incordeaza muschii in fata greilor din PDL: Lazaroiu, demis pentru ca a criticat partidul

Sebastian Lazaroiu a fost revocat din functia de ministru al Muncii sub acuzatia ca isi face imagine pe seama PDL.

Fostul ministru nu pleaca din motive legate de activitatea profesionala, ci din cauza modului prea slobod in care si-a exprimat parerile despre PDL si pentru ca devenise un fel de vedeta media, fapt neapreciat de colegii din partid.

Criticile pe care Lazaroiu le-a facut in ultima vreme PDL si analizele sale politice despre crearea unei noi miscari de dreapta au produs iritarea vechilor pedelisti, scrie Evenimentul Zilei.

Jurnalul National: Lazaroiu a rezistat la Munca doar 3 luni

Ministrul Lazaroiu a fost dat afara din Guvern de premierul Emil Boc, dupa numai trei luni de activitate. El fusese validat ministru pe data de 3 iunie anul acesta.

"Guvernul are nevoie de un ministru cu norma intreaga la Ministerul Muncii, care este un minister extrem de greu, iar, pe de alta parte, PDL are nevoie de un ministru care sa nu incerce sa isi faca imagine in detrimentul partidului care il sustine, pentru ca, in ultima instanta, orice ministru are o sustinere politica a partidului de guvernamant sau a partidelor care compun Coalitia", a explicat Emil Boc, citat de Jurnalul National.

Adevarul: Sulfina Barbu, in locul lui Lazaroiu la Munca

Propunerea de revocare a ministrului a fost semnata la scurt timp de seful statului, Traian Basescu. La fel si cererea de numire a Sulfinei Barbu drept succesor. Sefa a organizatiei de femei a PDL, deputata Sulfina Barbu a mai detinut functia de ministru al Mediului in Cabinetul Tariceanu I.

Numele ei a fost intens vehiculat pentru portofoliul Muncii, in iunie, dupa demisia lui Ioan Botis, cel care a fost fortat sa plece din Guvern ca urmare a unui scandal de coruptie iscat in jurul sotiei sale, relateaza Adevarul.

Puterea: Ce spun politicienii despre revocare

Reactiile la gestul premierului nu s-au lasat mult asteptate.

"Cand Sebastian Lazaroiu a fost numit ministru, am remarcat faptul ca numirea dovedeste influenta pe care presedintele asupra Guvernului. E surprinzatoare decizia de revocare in acest moment pentru ca au trecut doar cateva saptamani de la numirea dlui Lazaroiu si nu apucase sa 'scrie' nimic", spune Cristian Preda, eurodeputat PDL, citat de Puterea.

"Domnul Sebastian Lazaroiu, o spun cu durere, a pus partidul intr-o situatie imposibila ca urmare a declaratiilor pe care le-a facut in ultima vreme si a pozitionarilor personale, politice, pe care le-a avut si, practic, partidul nu avea cum sa aiba o alta reactie decat aceea de a solicita schimbarea lui", a declarat si Sever Voinescu, purtator de cuvant PDL.

Romania Libera: Revocarea lui Lazaroiu arata ca piticii din Guvern au dat-o afara pe Alba ca Zapada

Reactiile au venit si din partea Opozitiei. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca revocarea lui Sebastian Lazaroiu din functia de ministru al Muncii arata ca gradul de incompetenta al acestuia nu a fost tolerat nici macar de Guvernul Emil Boc.

Ponta a afirmat ca, de la numirea lui Lazaroiu in functia de ministru, Romania nu a avut, timp de doua luni de zile, ministru al Muncii, scrie Romania Libera.

"Revocarea lui Lazaroiu arata ca piticii din Guvern au dat-o afara pe Alba ca Zapada. Lazaroiu nu era ministru al Muncii, ci un comisar politic al lui Basescu, la fel de iresponsabil si de neserios, un om care nu avea nimic in comun cu Ministerul Muncii", a sustinut Ponta.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#lazaroiu ministru muncii revocat, #Sulfina Barbu ministrul muncii , #ministrul Muncii