Puiul Miscarii Populare (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 25 Mai 2013, ora 12:33
4767 citiri
Puiul Miscarii Populare (Opinii)

Sa vezi potriveala! Cei mai multi dintre cei care au aderat la Miscarea Populara vor ca fundatia sa dea nastere unui nou partid politic cu acelasi nume, a anuntat Sebastian Lazaroiu, in baza rezultatelor partiale ale unei consultari printre membrii MP.

Eu nu m-as fi gandit la asa ceva, surpriza e totala, zau! Sa faca Miscarea Populara partid, cum de nu ne-am gandit? Dar vox populi, vox Dei. Si dl. Lazaroiu, ascultator de zei din fire, a si anuntat ca, daca rezultatele finale ale consultarii vor fi la fel, vor incepe imediat demersurile pentru crearea noului partid.

Acum ma intreb si eu, ca umil observator de pe margine, ce ar putea determina pe cineva sa aiba o optiune atat de clara - fundatie + partid? Pe ce sa se bazeze ea? Eu n-am vazut pana acum nicio actiune notabila a Miscarii Populare. Vreo initiativa remarcabila, vreo analiza profunda, nici macar vreo dezbatere cu mare rasunet.

Au incercat, e drept, sa-i dea un aer intelectual domnii Marian Preda si Daniel Funeriu si chiar cred in bunele lor intentii.

In rest, de la Iulian Chifu, la Sebastan Lazaroiu si Gabriel Berca, consilierii prezidentiali fondatori n-au avut decat o grija: sa anunte cum o sa apara noul partid al MP cat de curand. Mai mult, Sebastian Lazaroiu tot profeteste ruperea PDL.

Spre binele democrat liberalilor, ar fi bine ca predictiile domniei sale sa aiba acuratetea celei cu care o vestea pe Alba ca Zapada.

Ma intreb insa de ce a mai fost nevoie de consultarea de acum daca domnii consilieri prezidentiali erau atat de siguri ca vine si partidul. Si ma mai intreb daca nu era mai normal ca, inainte de a se opinti sa faca pui politici, Miscarea Populara ar fi inceput prin a se defini mai bine pe ea insasi, ar fi indeplinit macar unul dintre scopurile apolitice propuse la aparitie?

Nu, nu era normal, pentru ca partidul politic este, ma tem, principalul, daca nu unicul scop real al crearii fundatiei. Pare din ce in ce mai clar ca, dincolo de buna credinta a putinilor intelectuali autentici care cred in principiile declarate ale fundatiei, Miscarea Populara a fost doar primul pas catre infiintarea noului partid.

Este doar un cocon care dupa aparitia partidului nu va mai avea mare importanta.

Treaba cu partidul nu pare insa foarte simpla. Parea ca si rezolvata cu ajutorul conservei numita Partidul Popular. De aceea, probabil si anunturile lui Iulian Chifu si Gabriel Berca. Dar negocierile s-au blocat pentru ca PP are niste hibe potrivit legii partidelor si e foarte vulnerabil.

In plus, se pare ca Elena Udrea nu reuseste sa disloce o masa suficient de mare de democrat liberali, nici din teritoriu si nici din Parlament. Iar daca liderii PDL vor reusi sa-si joace bine cartile, este posibil ca dislocarea sa devina si mai dificila.

Dar ce fel de partid vrea sa zamisleasca MP? Unul de dreapta inteleg. Cu ce componenta oare?

"Fiind un partid de centru-dreapta, va fi deschis mai mult spre oameni care vin din partide de centru-dreapta, dar nu orice oameni, pentru ca asta a fost intentia noastra de la inceput, sa facem o selectie si sa gasim oameni valorosi, idei valoroase si putem gasi asta in actualele partide de centru-dreapta. Inclusiv la PDL. Dar, daca deschizi usa si o sa intre toata lumea, o sa fie un nou PDL, ceea ce nu cred ca-si doreste nimeni", explica Sebastian Lazaroiu.

Asadar, domnia sa ne vesteste un partid de traseisti mai bine selectati, din cate inteleg. Pe criteriile Monicai Macovei sau ale Elenei Udrea? Sa inteleg ca un traseism mai inteligent, cu lectia PDL invatata, este reforma pe care ne-o propune Miscarea Populara?

Adica sa se revizuiasca, dar sa nu se schimbe. Nimic in afara de palaria de pe capul Mariei. Sau al Elenei.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Lazaroiu Miscarea Populara, #nou partid dreapta PDL, #partid Miscarea Populara , #Miscarea Populara