PSD: Lazaroiu lanseaza atacuri, dar nu face nimic pentru romanii din afara

Marti, 16 August 2011, ora 18:34
962 citiri
PSD: Lazaroiu lanseaza atacuri, dar nu face nimic pentru romanii din afara
Foto: Arhiva

Social-democratii raspund informatiilor prezentate de ministrul Muncii, privind fraudele facute de primarii din USL in privinta ajutoarelor sociale, si precizeaza ca Sebastian Lazaroiu vine cu atacuri politice pentru a ascunde ca nu face nimic pentru romanii din strainatate.

"Partidul Social Democrat a luat act de declaratiile ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu, privind modul de alocare a ajutoarelor sociale de catre primarii. Sebastian Lazaroiu arata ca nu poate indeplini atributiile functiei in care a fost numit si atunci inventeaza zilnic povesti cu Alba ca Zapada. Amintim lui Sebastian Lazaroiu faptul ca, incepand din 2004, singurul membru al PSD care a avut responsabilitati legate de ministerul Muncii, a fost domnul Marian Sarbu. Daca actualul ministru al Muncii are nedumeriri legate de ceea ce s-a intamplat in institutia pe care o conduce, ii recomandam sa intrebe direct la sursa, in cadrul primei sedinte a coalitiei de guvernare", ii transmit social-democratii lui Lazaroiu.

PSD sustine ca iesirea ministrului Lazaroiu are loc in momentul in care "tot mai multe state europene inchid usa pentru muncitorii romani".

"Autoritatile de la Bucuresti nu depun niciun efort pentru a stopa acest fenomen si se lanseaza in dispute politice, pentru a ascunde incapacitatea de a dialoga cu partenerii externi, in vederea apararii intereselor cetatenilor romani. Sebastian Lazaroiu ar trebui sa raspunda pentru aceste lucruri. In context, amintim ca romanii din Spania reclama deja abuzuri din partea autoritatilor de la Madrid, care aplica masurile de restrictie si asupra muncitorilor romani deja integrati pe piata spaniola a muncii. Evident, ministrul Lazaroiu nu este preocupat de acest subiect si nu are raspuns pentru problemele romanilor din Diaspora, carora PDL le vaneaza voturile", mai scriu social-democratii, intr-un comunicat de presa.

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat marti ca 63% dintre ajutoarele sociale fraudate, descoperite in urma unor controale efectuate la nivel national, sunt acordate de primari din USL.

"Vestea buna este ca USL are 63%. Vestea proasta e ca acest procent se refera la ajutoare sociale fraudate, acordate de primari USL", a spus demnitarul, ironic, la prezentarea rezultatelor unor controale efectuate de inspectia sociala.

Din cele 63 de procente, PSD ar avea 32%, PNL - 26%, iar PC - 5%. Potrivit lui Lazaroiu, ponderea ajutoarelor sociale fraudate acrodate de primari PDL este de 28%.

In total, au fost verificate peste 3.900 de dosare si s-au constatat nereguli la peste 1.100 dintre acestea.

Ministrul Muncii a mai spus ca primarii USL au cel mai mare procent de frauda si in privinta ajutoarelor de incalzire acordate populatiei.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Sebastian Lazaroiu ministru, #fraude ajutoare sociale, #PSD Lazaroiu , #ministrul Muncii