PSD asteapta scuze de la Lazaroiu

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 14:43
912 citiri
PSD asteapta scuze de la Lazaroiu
Foto: Arhiva

Vicepresedintele Departamentului de educatie al Partidului Social Democrat (PSD) Gabriel Ispas a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, "a sfidat intr-un mod grosolan" autoritatea Parlamentului, prin atitudinea sa de la audierile din comisia de specialitate, iar pentru aceasta ar trebui sa prezinte scuze.

"Tinem sa-i reamintim domnului Lazaroiu ca puterea Parlamentului deriva de la popor si ca poporul isi manifesta toate atributiile prin intermediul celor alesi. Constitutia Romaniei consacra dependenta Guvernului de Parlament si nu a Parlamentului de catre Guvern", a spus Ispas.

El a adaugat ca ministrul Muncii ar trebui sa prezinte scuze pentru aceasta atitudine si pentru acuzele pe care le-a adus la adresa membrilor comisiei. PSD l-a sfatuit, de asemenea, pe ministrul Lazaroiu ca atunci cand face declaratii oficiale despre restrictionarea pietei fortei de munca pe teritoriul Spaniei sa citeasca si Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

"Spunea ministrul Lazaroiu ca pana la 1 ianuarie 2014 are promisiunea ca aceste restrictii vor disparea. Domnul Lazaroiu ar trebui sa stie ca prin Tratat se stabileste ca ultima zi posibila pentru orice stat este 31 decembrie 2013", a mai spus social-democratul.

El a adaugat ca si declaratia ministrului de Externe Teodor Baconschi, potrivit careia Romania ar fi putut contesta decizia Spaniei de restrictionare a accesului la piata muncii pentru ca nu ar fi avut voturi suficiente, a fost surpinzatoare.

"De unde stie ca nu ar fi avut voturi suficiente? Poate ar trebui sa ne spuna cu care dintre colegii domniei sale crestin-democrati a vorbit si sa ne spuna ce a facut sau ce nu a facut pentru apararea interesului cetatenilor romani", a mai spus Ispas.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#psd scuze lazaroiu, #lazaroiu piata muncii spania psd , #ministrul Muncii