Nazismul din Sebasatian Lazaroiu si handicapatii lui Prigoana (Opinii)

Sambata, 20 August 2011, ora 20:44
3184 citiri

De cand cu criza, in Romania oficialitatile au adoptat un discurs populist care pune accent pe povara provocata de asistati asupra bugetului si pe pensionarii "handicapati" care secatuiesc bugetele de asigurari sociale. Conform autoritatilor, in Romania, numai daca nu ai o mana sau un picior, ca Silviu Prigoana, poti primi pensie de invaliditate.

Pentru ca populatia sa fie profund impresionata de frauda imensa cu certificate de handicapat, care s-a practicat in teritoriu, s-au aruncat pe piata diverse exemple de oameni cu dizabilitati care fie conduc masina, desi sunt orbi, fie zburda la sapa pe camp, desi sunt declarati in acte ca fiind bolnavi psihic. Exemple au tot fost date, dar n-am vazut niciun vinovat care sa plateasca pentru asa-zisele fraude. Nici pe celebrii orbi care conduc masini nu i-am vazut, desi ni s-a spus ca ei exista.

Nou ministru al Muncii, sociologul Sebastian Lazaroiu, nu face nici el nota discordanta si continua munca de "exterminare" a sutelor de mii de handicapati fraudulosi. Intr-o vizita efectuata recent in judetul Hunedoara, domnul Lazaroiu a declarat ca toate dosarele persoanelor cu handicap, in special psihic si mental, aflate in evidenta DGASPC Hunedoara vor fi reevaluate si reanalizate. Deci, hunedorenii cu depresii severe, schizofrenicii, anxiosii, au de ce sa se teama daca au ambele picioare in regula si mainile la locul lor.

Probabil ca Sebastian Lazaroiu a anticipat spusele colegului de coalitie, Silviu Prigoana, care a declarat pentru revista Capital ca este consternat si nu intelege cum de in 20 de ani numarul persoanelor cu handicap a crescut de peste 10 ori. Stie dansul ca in '90 erau doar 54.000 de handicapati in Romania, iar astazi sunt 680.000.

Desi sunt mai tanar ca dansul, stiu ca Romania lui Ceausescu nu avea handicapati, iar Romania actuala are, pentru ca se vrea a fi o societate normala, in care oamenii se mai si imbolnavesc. Dansul se considera indreptatit sa primeasca ajutor pentru ca are un picior de lemn. Mai spune domnul Prigoana ca 3 miliarde se scurg in aceasta zona de la bugetul de stat.

Cam asta era discursul national-socialistilor lui Hitler, in Germania interbelica: "cate case s-ar putea construi cu banii care merg in ajutoarele acordate debililor mintali?". Cate ajutoare de incazlire s-ar putea plati cu 3 miliarde de lei? De altfel, dupa cum scrie jurnalistul Mircea Toma, intr-un editorial pentru revista Kamikaze, intre 1934-1939, 400.000 de debili mintal au fost sterilizati in Germania, alaturi de epileptici si schizofrenici. Dupa razboi au fost documentate 70.273 de "eutanasieri prin gazare", ale acestor vieti inutile, care secatuiau resursele Germaniei.

Te-ai astepta de la domnul Lazaroiu, care e de meserie sociolog, apropiat ca ocupatie de breasla psihologilor, sa inteleaga ca, daca suferi de o depresie severa si nu mai poti presta temporar activitate in campul muncii, nu inseamna ca trebuie sa stai tolanit in pat toata ziua si sa legumesti.

Dar Lazaroiu merge pe aceeasi linie pe care Guvernul Boc a impus-o acum un an si ceva, cand toti cei aflati in concediu medical trebuia sa stea acasa pentru a fi gasiti de autoritatile care urmau sa vina in control. De parca, daca erai surmenat psihic, nu puteai merge pana la magazin sa-ti cumperi o apa sau un suc, ci trebuia sa zaci la pat, in fata televizorului.

Tot Mircea Toma scrie ca, in comunicatul de presa transmis saptamana trecuta, care face bilantul vizitei lui Lazaroiu in Hunedoara, este notat:"(...) noul trend este handicapul psihic. Sunt oameni care, chiar daca au handicap grav, fac treaba in gospodarii, conduc masini. Presedintele unui ONG sufera el insusi de o boala psihica si este curios cum poate fi el mandatat legal sa reprezinte interesele unor oameni, din moment ce nu are discernamant".

Cu alte cuvinte, orice bolnav mintal se considera ca nu are discernamant. O sti domnul Lazaroiu ca depresia a ajuns pe locul doi in randul bolilor cu cea mai mare incidenta asupa oamenilor, la nivel mondial.

Tot Mircea Toma aminteste ca "UE este convinsa ca romanii au sanse sa-si depaseasca prejudecatile si sa descopere ca persoanele cu dizabilitati au si abilitati. De aceea, UE aloca zeci de milioane de euro prin fonduri structurale pentru a facilita incluziunea persoanelor cu dizabilitati psihice in piata muncii". Aloca ea UE bani, dar pe urma este nevoita sa-i ia inapoi din cauza unuia ca Nelutu Botis, un om de onoare, in caracterizarea sefului Boc.

Degeaba ne chinuim sa inducem romanilor ideea ca un depresiv nu e nebun, dar are dreptul la o pensie temporara pe caz de boala, in zadar incercam sa spunem tarii ca si un schizofrenic aflat sub tratament poate conduce o masina, daca un sociolog nu este in stare sa transmita un mesaj concret in acest sens si distruge tot ceea ce UE se chinuie sa cladeasca. Vorba lui Mircea Toma: pe cand sterilizarile, domnule Lazaroiu?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#Sebastian Lazaroiu, #Silviu Prigoana, #asistati Lazaroiu Hunedoara , #stiri Sebastian Lazaroiu