Lazaroiu vrea discutii despre restrictiile din Spania cu deputatii din Comisia de munca

Vineri, 19 August 2011, ora 17:26
1235 citiri
Lazaroiu vrea discutii despre restrictiile din Spania cu deputatii din Comisia de munca
Foto: Arhiva

Ministrul muncii, Sebastian Lazaroiu, le-a solicitat, joi, deputatilor din Comisia pentru munca o discutie in legatura cu unele "teme de interes pentru Romania". Solicitarea vine in contextul in care Spania a restrictionat dreptul la munca al romanilor.

Deputatii din Comisia pentru munca au fost rugati ca la prima intrunire a comisiei din cea de-a doua sesiuni parlamentara din acest an sa abordeze "restrictiile impuse de cetatenilor romani de catre autoritatile din Spania, efectele noului Cod al muncii, vulnerabilitatea sistemului de asistenta sociala la fraudare, precum si noua lege a asistentei sociale".

Avand in vedere "importanta acestor teme pentru Romania si transparenta de care a dat dovada comisia", Sebastian Lazaroiu doreste ca mass-media sa aiba acces la aceste discutii. De altfel, regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca "sedintele comisiilor Camerei Deputatilor sunt publice, cu exceptia cazurilor in care plenul acestora prevede altfel", presedintele comisiei supunand votului accesul presei.

Cu o zi inainte, presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor, vicepresedintele PNL Victor Paul Dobre, anunta, intr-o conferinta de presa, la Galati, ca va propune audierea ministrului Sebastian Lazaroiu in privinta mai multor probleme, cea mai importanta fiind aceea a restrictiilor impuse de Spania pentru muncitorii romani, mai ales ca si alte state UE precum Franta sau Olanda intentioneaza sa recurga la masuri asemanatoare.

"Nu spun ca masurile Spaniei ar fi fost ilegale pentru ca suntem in acel interval de sapte ani cand acest lucru se poate, dar nu s-a mai intamplat asa ceva. Suntem prima tara cu care se iau asemenea masuri si, vorba aceea, boala se intinde. In acest sens, voi propune comisiei audierea ministrului Muncii si Protectiei Sociale, Sebastian Lazaroiu, sa ne spuna ce a facut. Atunci cand am aflat cu totii ca se restrictioneaza, era prea tarziu. Ce are de gand sa faca in continuare? Nu te duci la Madrid dupa ce au luat hotararea pentru ca e greu sa o mai intorci. Ce au de gand sa faca in continuare pe masurile care se anunta in alte tari? Care e politica ministerului? Ce a intreprins? De ce nu a reusit in demersurile lui?", a afirmat Dobre.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Lazaroiu audiere comisie munca, #Lazaroiu restrictii munca Spania , #ministrul Muncii