Lazaroiu si-a uitat pacalitorul acasa (Opinii)

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 08:15
4191 citiri
Lazaroiu si-a uitat pacalitorul acasa (Opinii)

Urmarind cursurile Scolilor de vara ale tinerilor politicieni, oricine poate sa-si faca o parere despre bagajul ideologic, doctrinar si programatic al partidelor care utilizeaza un asemenea tip de motivare-promovare a propriilor activisti.

In plus, invitati sa tina discursuri, liderii, modelele, oamenii de succes, personalitatile de seama ale formatiunii isi dau masura talentului, a pregatirii politice, ca purtatori de mesaj si formatori de opinii. Asta in teorie.

Practic, la scoala estivala din Eforie Nord, PD-L, partid de guvernamant, si-a lasat garda jos, permitand partial televiziunilor sa ne arate ca s-a facut orice altceva, dar nicidecum politica. Ceea ce e de demonstrat.

Din invataturile lui Lazaroiu

Considerat de multi drept mare ideolog portocaliu, Sebastian Lazaroiu n-a adus macar o frantura de doctrina, ceva care sa imbogateasca zestrea teoretica a tinerilor comilitoni. Ori si-a iesit din mana, ori a uitat pacalitorul acasa, ori Albei ca Zapada ii stralucesc ochii dupa alt Fat-Frumos. Nervozitatea, graba de a convinge auditoriul nu i-au mai permis continuarea nici macar a basmului.

Sfaturile sale nu au avut nimic a face cu politica unei tari recent intrate in UE. "Uitati de PNL..., PNL nu mai exista... USL reprezinta trecutul", iar re-reluarea incercarii tandemului Stoica-Stolojan de a coagula dreapta (a se citi: de a-i aduce pe liberali de-a dreapta lui Basescu) nu se poate face prin tradari si pacaleli, ci prin negocieri cu toate cartile pe fata. Ceea ce Puterea n-a dorit niciodata.

Ideologii "originale"

Alti inalti corifei democrat-liberali au procedat aidoma anticilor conducatori de osti, aruncand oprobriul asupra dusmanilor: "alianta Antonescu-Ponta Pa... e un fel de ciocolata cu usturoi [pe] care ar vrea sa o vanda pe piata, dar [pe] care nu o cumpara nimeni".

Pasiunea pentru etichete-porecla a fost debordanta, iar la Ioan Oltean politica are de-a dreptul conotatii sexuale primare: "Le uram vise placute celor de la USL... Dimineata le-o tragem noi cum trebuie". Politica sau golaneala? Sa-i fi trecut prin cap vreunuia dintre Bratieni asa scranteli?

Destrabalarea cu injurii si bascalie a tinut sala intr-un soi de comedie interactiva: Victor Ponta e "un impertinent care nu poate fi model pentru tineri", "domnul Crin Antonescu... nu are responsabilitatea de a-si pune ceasul sa sune, dar vrea sa conduca Romania".

Ponta vrea "sa stea in dreapta soferului, sa fie copilot, iar cand deschide gura se rastoarna masina". Mazare e mascota, Nastase, baron al coruptiei, Iliescu, patriarhul rosu... Deja vu. Aceleasi sintagme repetate zilnic si de oficinele, de vectorii lor de presa.

Capra vecinului USL

Culmea invectivelor apartine lui Emil Boc: "La USL, involutia liderilor se propaga cu viteza luminii... PNL este pe nicaieri... se desfiinteaza singuri... PSD a inghitit din punct de vedere ideologic si doctrinar PNL. Din acest punct, PNL s-a topit in PSD". Cum limba lor romana se afla in suferinta, sa nu ne mai miram de ce nu invata copiii.

E clar, cea mai mare grija a fost schilodirea caprei ghizdave a USL, gand la gand cu pofta Opozitiei de a nu-i mai vedea pe pedelisti pe scena politica dupa 2016, or astfel de tinte nu difera cu nimic de cele ale gangurilor, gastilor interlope. Toti vor sa le-o traga dusmanilor si sa le ia gologanii.

N-a lipsit laudarosenia: "noi am avut curajul nebun sa trecem Romania printr-o criza economica si sa o scoatem la liman. Asta va fi cheia pentru noi a castigarii alegerilor din 2012". Visul tine de credibilitate, insa gura pacatosului mai zice si adevarul: nu mai bine lasau Romania in pace fara s-o treaca prin criza?

Alba ca Zapada era Alba Neagra

Dupa Basescu, PDL-ului i-ar trebui o Margaret Thatcher si, cum Alba ca Zapada se costumase in Alba Neagra, toata lumea a inteles la cine se refera. Motiv pentru care, Lazaroiu, ramas fara zana si fara pacalitor, nu va lua niciodata haturile in mana sa se cocoteze in trasura boierului.

Degeaba am cautat ideile de mai sus prin cartile marilor politologi. Ele nu constituie teme nici macar pentru catedrele universitare romanesti de profil. Ceea ce inseamna ca astfel de evenimente nu tin de politica, fiind simple incaierari ale diverselor tabere pentru putere. Q.e.d.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Basescu Boc Lazaroiu, #scoala de vara ideologie doctrina, #USL PDL alegeri porecle , #ministrul Muncii