Lazaroiu: Scrisoarea catre liderii europeni e frectie la picior de lemn

Joi, 07 Februarie 2013, ora 21:43
2206 citiri
Lazaroiu: Scrisoarea catre liderii europeni e frectie la picior de lemn

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu considera ca scrisoarea destinata liderilor europeni privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen constituie "frectie la picior de lemn" si ca se stie deja ca tara noastra vrea sa intre in zona Schengen.

"O scrisoare in care liderii politici de la Bucuresti sa roage sefii de stat si de Guvern sa ia o decizie politica favorabila e frectie la picior de lemn. Toata lumea stie pozitia noastra: Vrem in Schengen", a scris Sebastian Lazaroiu, pe contul sau de Facebook.

Acesta a notat ca Romania e pregatita din punct de vedere tehnic (in principal securizare frontierelor) pentru aderarerea la Schengen, lucru recunoscut si la Bruxelles, ca teoretic nu exista nicio legatura intre MCV si aderarea la Schengen, dar si ca, din punct de vedere practic, decizia e politica, cu atat mai mult cu cat ultimele doua rapoarte MCV au inclus recomandari privind respectarea statului de drept de catre politicienii din Romania.

"Ce nu stiu liderii europeni si ar vrea sa afle de la clasa politica din Romania este daca ne angajam sa respectam recomandarile din ultimul raport referitoare la statul de drept. Sunt politicienii de la Bucuresti determinati sa respecte statul de drept (nu cum au facut-o in vara)?", se intreaba consilierul prezidential.

De ce depinde intrarea in Schengen: Un angajament scris al guvernantilor ca respecta statul de drept

Acesta considera intrarea Romaniei in spatiul Schengen depinde doar de "un simplu angajament scris al guvernantilor ca respecta statul de drept".

"De ce nu si-ar dori politicienii de la Bucuresti o asemenea scrisoare? Nu vor sa respecte statul de drept?", incheie Sebastian Lazaroiu postarea sa pe Facebook.

Ponta: Daca Basescu nu vrea sa intram in Schengen, sa o spuna

Basescu: O simpla scrisoare in care sa cerem sa intram in Schengen nu ne ajuta

Prim-ministrul Victor Ponta a sugerat, joi, ca presedintele Traian Basescu nu ar vrea intrarea Romaniei in spatiul Schengen, din moment ce acesta nu a semnat, impreuna cu premierul tarii si cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, scrisoarea in care se cere intrarea tarii noastre in zona de circulatie libera a Uniunii Europene.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, inainte de plecarea la summit-ul Consiliului European de la Bruxelles, ca optiunea sa este ca, inainte de a trimite o scrisoare in care Romania sa ceara intrarea in spatiul Schengen, Bucurestiul sa arate ca a inteles "mesajele Uniunii Europene in ceea ce priveste statul de drept".

Anterior, pemierul Ponta l-a informat luni pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca intentioneaza sa transmita tuturor sefilor de stat si de Guvern din UE o scrisoare semnata atat de el, cat si de presedintele Basescu si liderii celor doua Camere ale Parlamentului in vederea unei decizii favorabile aderarii Romaniei la Schengen.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Sebastian Lazaroiu scrisoare Schengen, #Traian Basescu scrisoare Schengen, #Victor Ponta scrisoare Schengen , #consilier prezidential