Lazaroiu: PDL, luat la misto de Ponta, ar trebui sa spuna adevarul (Video)

Luni, 19 August 2013, ora 21:56 3127 citiri
Foto: Facebook/ Sebastian Lazaroiu

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a comentat declaratiile premierului Victor Ponta, de luni, care a vorbit despre scaderea cotei unice si cresterea salariului minim, in contextul cererilor PDL in acest sens.

"Iar PDL a fost luat la misto azi (luni - n.red.) de Ponta. Si asta pentru ca PDL incearca sa fie la fel de populist cum era Ponta cand era in opozitie. Adica povestea cu scaderea cotei unice, scuze... dar Ponta avea dreptate. Nu se poate face acum.

Daca PDL vrea sa faca opozitie reala si sa nu fie tras in capcana de Ponta ar trebui sa spuna adevarul. Dar, ma rog, i-a luat la misto si pentru ca ii invita la discutii pe masuri economice dupa ce guvernul deja a negociat scrisoarea cu FMI", a scris Sebastian Lazaroiu, pe contul sau de Facebook.

Acesta a citat o declaratie a lui Victor Ponta - "Nu ne intereseaza viitorul" - comentand ca declaratia premierului "trecea de testul poligraf".

Drept reactie la postarea lui Lazaroiu, presedintele PDL, Vasile Blaga, a subliniat, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca nu le baga in seama. "Eu pe Alba ca Zapada nu l-am bagat in seama niciodata", a raspuns Blaga invitatiei de a comenta afirmatiile lui Lazaroiu.

Ponta explica de ce nu poate scadea cota unica si creste salariul minim

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca masurile economice cerute de reprezentantii Opozitiei - PDL - sunt de natura sa provoace un deficit de 12 milarde de lei.

"Am luat act de propunerea privind reducerea cotei unice de la 16 la 12 la suta si de cresterea salariului minim la 1.000 de RON. Sunt propuneri pe care nu le respingem de principiu", a punctat prim-ministrul.

In schimb, Ponta a mentionat ca exista o problema de decizie politica - scaderea cotei unice de impozitare - in acest context existand problema unui impact bugetar. Astfel, a aratat premierul, din reducerea cotei unice ar rezulta un deficit de sase miliarde de lei.

In total, deficitul ar urma sa ajunga la 12 miliarde de lei, despre a carui solutionare Ponta a comentat ironic: "Poate vor fi taiate din nou pensiile si salariile".

O alta solute scoasa in evidenta de premier ar fi "cresterea taxelor si impozitelor": "A treia varianta nu exista. Cand ai 12 miliarde lipsa din buget - ori tai cheltuieli, ori pui taxe si impozite".

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News