Lazaroiu: Nu vad cum ar putea sa rezolve tensiunile Congresul PDL

Marti, 12 Februarie 2013, ora 12:42 1697 citiri
Foto: Arhiva

Sebastian Lazaroiu se indoieste ca viitorul Congres al PDL ar putea sa rezolve "problemele de fond ale partidului".

Consilierul prezidential spune intr-un interviu la RFI Romania ca "in primul rand ar trebui sa existe o analiza asupra a ceea ce s-a intamplat, pentru ca nu e putin lucru sa pierzi cinci sute de mii de voturi intre locale si generale".

Sebastian Lazaroiu apreciaza ca viitorul Congres al PDL din luna martie este un lucru normal, dupa esecul din alegerile parlamentare: "E firesc sa aiba un Congres. A fost un esec totusi rasunator in alegeri al PDL-ului. In general, dupa un asemenea esec apar schimbari in conducerea partidului, care inseamna 20 si ceva de oameni, cati sunt acolo, in Biroul Permanent. La toate partidele s-a intamplat la un moment dat lucrul asta".

Consilierul prezidential nu crede insa ca viitorul Congres al PDL va rezolva problemele de fond.

"Eu nu cred ca acest Congres ar putea sa rezolve prin asemenea schimbari problemele de fond ale partidului. Cred ca in primul rand ar trebui sa existe o analiza asupra a ceea ce s-a intamplat, care au fost cauzele acestui esec, pentru ca nu e putin lucru sa pierzi cinci sute de mii de voturi intre locale si generale.

Asa ceva nu s-a intamplat in Romania. De aia spun ca e un fapt fara precedent, care merita analizat de conducerea partidului. Nu s-a intamplat asa ceva dupa 1990, ca un partid intre locale si generale sa piarda cinci sute de mii de voturi. Raspunsul la aceasta analiza poate sa dea solutia revigorarii partidului", spune Lazaroiu.

Citeste mai multe despre Lazaroiu: Nu vad cum ar putea sa rezolve tensiunile Congresul PDL pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News