Lazaroiu ii cere lui Barroso sa-l ia la intrebari pe Ponta

Sambata, 26 Mai 2012, ora 20:15
3256 citiri
Lazaroiu ii cere lui Barroso sa-l ia la intrebari pe Ponta
Foto: Facebook

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu le cere europarlamentarilor romani sa-i solicite presedintelui Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, ca la intalnirea cu Victor Ponta sa clarifice retragerea Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) din dosarul "Trofeul calitatii".

Lazaroiu a postat pe pagina personala de Facebook un text intitulat "Scrisoare catre domnul Jose Manuel Durao Barroso" si si-a indemnat cititorii sa distribuie mesajul mai departe, daca sunt de acord cu ceea ce spune.

"Intrucat premierul Romaniei Victor Ponta va avea saptamana viitoare o intalnire cu dl. JMD Barroso pe doua teme: Schengen si MCV, intrucat premierul Romaniei Victor Ponta, in dispret fata de romani, nu a raspuns la cateva intrebari legate de cazul Grajdan-Nastase de ingerinta politica in actul de justitie, in calitate de alegator, cer europarlamentarilor romani sa redacteze o scrisoare catre Presedintele CE in care sa adauge la punctajul discutiei cu premierul Romaniei urmatoarele intrebari relevante pentru MCV", scrie fostul ministru al Muncii pe pagina personala de Facebook.

Ponta spune ca cei care-l acuza pentru scandalul Grajdan nu au bun simt

"Care este motivul pentru care premierul, indata ce a fost investit in functie, a trecut ISC din subordinea MDRT in subordinea proprie? Care este motivul pentru care premierul Ponta nu a trimis nici pana la aceasta ora corpul de control la ISC pentru a elucida modul in care aceasta institutie si-a schimbat intr-o luna de zile punctul de vedere, influentand actul de justitie?

Care este motivul pentru care premierul Ponta l-a demis pe seful ISC, aflat in directa sa subordonare, abia dupa ce scandalul izbucnise in presa si DNA a descins la sediul ISC si nu dupa ce a aflat ca ISC a trimis o adresa cu un alt punct de vedere in procesul Trofeul Calitatii? Care sunt efectele concrete asupra actului de justitie ale adresei emise de seful ISC demis?", intreaba fostul consilier prezidential, care semneaza scisoarea astfel :"Sebastian Lazaroiu, cetatean roman si alegator".

Macovei: Ponta sa demisioneze, intervine politic in dosare

Premierul Victor Ponta a explicat vineri, la Palatul Victoria, ca nu a avut nicio legatura cu demersul facut de seful ISC in cazul lui Adrian Nastase, intrucat in ziua cand Constantin Adrian Balaban-Grajdan a emis actul respectiv el se afla in Afganistan.

"Actiunea celui care a fost director general la ISC a fost o actiune personala, pentru care am considerat normal sa il demit imediat din functie. (...) Domnul respectiv, din punctul meu de vedere, si-a incalcat atributiile, motiv pentru care l-am eliberat din functie si inteleg ca este cercetat, pentru a se stabili daca are o alta raspundere decat cea administrativa, la care, de altfel, a si fost supus deja", a declarat vineri premierul Victor Ponta, raspunzand unei intrebari legate de demersul lui Adrian Balaban-Grajan.

A.T.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Sebastian Lazaroiu scrisoare Barroso, #Victor Ponta ISC Trofeul calitatii, #Victor Ponta Adrian Nastase Trofeul calitatii , #consilier prezidential