Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Lazaroiu: Dragnea, Geoana si Mitrea - contracandidatii lui Ponta la functia de premier

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 13:05
2978 citiri
Lazaroiu: Dragnea, Geoana si Mitrea - contracandidatii lui Ponta la functia de premier

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat ca in interiorul PSD sunt mai multi contracandidati la functia de prim-ministru, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie, printre care Liviu Dragnea, Mircea Geoana si Miron Mitrea.

"Sunt multi. Cine stiu eu ca e interesat de asa ceva, Dragnea, cu siguranta, de altfel Dragnea e si folosit de liberali pentru asta, pentru ca ei nu mai sunt siguri pe relatia cu Ponta si atunci il flutura pe sub nas pe Dragnea lui Ponta ca sa-i arate ca nu e singurul jucator. El are probleme cu justitia, are dosare, dar Dragnea nu trebuie subestimat ca sustinere in PSD, dar din ce stiu eu, mai mult de jumatate din filiale sunt alaturi de el.

Cred ca asta e si motivul real pentru care el a candidat la parlamentare, surprinzator, avand totusi o functie mai importanta decat cea de parlamentar, s-a speculat mult pe ideea de imunitate, o fi si asta, dar e clar ca el vrea sa intre in politica mare si de aia e venit in Parlament", a spus Lazaroiu, pentru Realitatea Tv.

Nicolaescu si Sova: Basescu va fi suspendat daca nu respecta nominalizarea USL pentru premier

Consilierul pe analiza politica al presedintelui Basescu a inaintat si numele lui Mircea Geoana, care nu este "un om pe care sa-l dai deoparte". In plus, Geoana are relatii bune cu SUA.

"Apoi e Mircea Geoana care s-a intors in PSD si pe care multi il privesc asa, ca pe un nou membru de partid, dar el a fost in partid multi ani de zile, a fost presedintele PSD, stie bine partidul si a luat un scor bun la alegerile prezidentiale, a fost aproape sa castige. Nu e chiar un om pe care sa-l dai deoparte. Plus ca el se bazeaza mult pe faptul ca Ponta are probleme serioase in relatia cu SUA si UE, ceea ce e un mare handicap in competitia pentru functia de premier, ceea ce un avantaj mare al lui Geoana care are relatii bune cu SUA, cu Germania, cu Bruxelles. Veti spune ca nu are suficient sprijin in spate. Exista acolo, si-a facut si el inamici, lucrurile se uita in timp, cel mai important lucru pentru PSD nu e ca Ponta sa fie premier, ci ca PSD sa dea premierul. Ponta e un pion care si-a jucat cartea prost si va iesi din schema", a explicat Lazaroiu optiunea pentru Geoana.

Lazaroiu: Daca Basescu va mai fi suspendat, va fi o catastrofa din partea SUA si UE

Nu in ultimul rand, senatorul Miron Mitrea este un alt social-democrat care ar putea fi prim-ministru in Guvernul de dupa alegerile din decembrie, deoarece "a stat pe langa" un alt fost premier PSD - Adrian Nastase.

"Nici Mitrea nu e un om care sa stea deoparte, e un activist vechi, a stat pe langa Nastase, stie mai bine partidul si el are asa un profil de liber si nu il lasa indiferent posibilitatea de a fi premier", a mai spus consilierul prezidential.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sebastian Lazaroiu propuneri premier PSD, #Liviu Dragnea prim ministru PSD, #Ponta contracandidati PSD premier , #consilier prezidential